Bente imponeert met heksenshow op EK

Bente imponeert met heksenshow op EK

Bente van Ballegooij heeft Mijdrecht met trots vertegenwoordigd tijdens het Europese Kampioenschap Majorette Showtwirl in Eindhoven, dat plaatsvond van 10 t/m 13 oktober. 

Ze schitterde daar met haar heksenshow, met de baton en accessoires. In haar routine beeldt ze een boze heks uit die wil veranderen in een lieve heks. Dans, twirl en het manipuleren van attributen kwamen samen in een perfect uitgevoerde performance. Bijzonder was dat Bente een ‘no-drop’ wist te draaien, wat betekent dat ze geen enkele keer haar attributen liet vallen – een prestatie die in dit onderdeel extra zwaar weegt.

Met een indrukwekkende 12e plek keerde Bente huiswaarts. Een resultaat om trots op te zijn, vooral omdat het haar eerste deelname aan een Europees kampioenschap was. 

In mei won ze al een zilveren medaille op de Nederlandse kampioenschappen, waarmee ze zich kwalificeerde voor dit internationale toernooi. Met haar succes volgt ze de voetsporen van haar moeder, Chantal van Ballegooij, die in 2003 ook al schitterde op een EK Showtwirl.

Iedereen die interesse heeft in twirlen of het opnieuw wil oppakken, is van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens de trainingen van TwirlPower Mijdrecht aan de Windmolen 77. Jongeren vanaf zes jaar kunnen zich aansluiten, en wie al ervaring heeft, kan de draad weer oppakken.



Sportbente van ballegooijkampioenschaptwirlen

Meer in dossier bente van ballegooij

Meer in dossier bente van ballegooij


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×