Ongewenste ontwikkelingen door verouderde bouwvergunning jachthaven

Ongewenste ontwikkelingen door verouderde bouwvergunning

Een jachthaven die zonder de juiste vergunningen is uitgebreid, een bouwvergunning van zeventien jaar oud en ernstige parkeerproblemen: de gemeente is dringend verzocht om in te grijpen bij Jachthaven De Wilgenhoek. De eigenaar van het aangrenzend perceel wil via een advocaat de verouderde bouwvergunning uit 2007 laten intrekken, welke voorziet in de bouw van 18 recreatiewoningen, horeca en 216 ligplaatsen. Dit zou verdere “ongewenste ontwikkelingen” moeten voorkomen.

In de afgelopen jaren zou de jachthaven zonder de vereiste vergunningen uitgebreid zijn van 200 naar 325 ligplaatsen. Er zijn echter onvoldoende parkeerplekken gerealiseerd om deze uitbreiding te ondersteunen, waardoor er nu grote parkeerproblemen zijn ontstaan, vooral op de Groenlandse kade. “De realisatie van deze bouwvergunning zou leiden tot een groot tekort aan parkeerplaatsen en het probleem verplaatsen naar de openbare weg,” aldus de advocaat van de perceeleigenaar.

Daarnaast wordt de gemeente verzocht om te handhaven op overtredingen van milieuregels door de jachthaven. De bedrijfsvoering zou volgens de advocaat in strijd zijn met de Omgevingswet en negatieve gevolgen hebben voor de omgeving. Er is verzocht om openbaarmaking van alle relevante documenten met betrekking tot de vergunningen en de uitbreidingen van de jachthaven.

De gemeente en de jachthaven zelf hebben tot nu toe nog niet gereageerd op onze vragen. Het is dus nog onduidelijk of er daadwerkelijk maatregelen genomen zullen worden om de situatie op te lossen.



GemeenteVinkeveenbouwvergunningjachthavenwilgenhoek

Meer in dossier bouwvergunning

Meer in dossier bouwvergunning


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×