Beleef de Nacht van de Nacht op de Vinkeveense Plassen

Beleef de stilte van de nacht op de Vinkeveense Plassen

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober kun je in Vinkeveen meedoen aan een bijzondere kanotocht in het donker. Zonder kunstlicht ervaar je de rust en natuur vanaf het water. Deze tocht is onderdeel van een landelijk initiatief dat aandacht vraagt voor de impact van lichtvervuiling.

Lichtvervuiling is een groeiend probleem dat onze nachten steeds lichter maakt. “Zonder actie kunnen we over 25 jaar nergens in de provincie Utrecht de Melkweg meer zien,” waarschuwen de organisatoren. Lichtvervuiling verstoort niet alleen de natuur, maar heeft ook invloed op onze gezondheid en ons slaapritme.

Naast de kanotocht in Vinkeveen zijn er in de provincie Utrecht nog 16 andere activiteiten, zoals nachtwandelingen, sterrenkijken en lezingen. Deze evenementen zijn bedoeld om mensen bewust te maken van de noodzaak om de duisternis te beschermen. Het aanpassen van straatverlichting of overstappen op natuurvriendelijke verlichting zijn slechts enkele manieren waarop iedereen een steentje kan bijdragen.

Wil je meedoen of meer weten over de activiteiten bij jou in de buurt? Kijk dan op www.nachtvandenacht.nl.



AlgemeenVinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×