MIJDRECHTSE PUNKBAND SWITCHBOARD SPEELT REUNIE-SHOW

Mijdrecht - Wie op zoek is naar een klein beetje chaos hoeft doorgaans niet verder te kijken dan naar de optredens van de Mijdrechtse band SWITCHBOARD. Bijna vijf jaar lang lieten de vier inmiddels 27-jarige mannen een spoor van wanorde, zweet en bier achter. Radiovriendelijk, of heel groot, werd de band nooit. Maar bij veel bands die nu de grotere festivalpodia bestormen komt SWITCHBOARD verrassend vaak terug in het lijstje met favorieten. Althans, dat was voordat de band in 2019 besloot te stoppen. De strijd was gestreden, de bandleden waren opgegroeid. “Eind goed, al goed”, zou je denken.

En toch begon het zo tegen het einde van de coronatijd weer te kriebelen. Er was weer behoefte aan chaos. De spreekwoordelijke bierglazen mochten weer door de spreekwoordelijke zaal vliegen. En zo kwam de deur op een héél klein kiertje te staan voor een reünie.

Er werd gezocht naar het juiste moment, en dat moment kwam er. De band bestaat niet echt, zoals de heren zelf onderstrepen, maar héél af en toe zijn ze er weer.

En om dat te vieren, speelt SWITCHBOARD op vrijdag 17 juni a.s. een reünie-show op het HALF-festival in De Duycker in Hoofddorp, met 'grote' namen als Sofie Straat en Hang Youth. SWITCHBOARD speelt in de late avond en zal openen voor de laatstgenoemde band.

Tickets zijn te verkrijgen op de website van De Duycker. Dus voor de liefhebber: wees er bij, want het kan zomaar de laatste keer zijn dat je de band ziet.


advertentie