NIEUWE DUURZAME INKOOPACTIE GEMEENTE DE RONDE VENEN

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen start in juni met een grootschalige inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Hierdoor kunnen woningeigenaren  voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp  kopen, maar ook  kunnen ze vloerisolatie, of spouwmuurisolatie, of isolatieglas plaatsen of de cv-installatie optimaliseren. 

Begin juni ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie. Door de aankoop te bundelen, kopen bewoners makkelijk zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van de cv-installatie bij betrouwbare installateurs in tegen een scherpere prijs.

"Door zonnepanelen, goede isolatie en een zuinige cv verlaagt u uw energierekening behoorlijk. Ook zorgt isolatie in de zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Steeds meer bedrijven bieden zonnepanelen en woningisolatie aan. Dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen onze inwoners hier graag bij, want als we samen minder energie gebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzame De Ronde Venen",  aldus wethouder duurzaamheid Cees van Uden.

De woningeigenaren die een brief ontvangen wonen in een huis dat bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd is. Hierdoor zijn de stookkosten in verhouding hoog. Om deze kosten eenvoudig te verlagen is de gemeente gestart met deze advies- en inkoopactie. Dit doet ze samen met Winst uit je Woning.

Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren HR++-glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepompen en zonnepanelen samen in, zodat de voorwaarden goed zijn en de prijs scherp is. Nog een extra voordeel: na aankoop van zonnepanelen ontvangen inwoners 21% btw terug van de Belastingdienst.

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidievoorwaarden. Door het plaatsen van een hybride warmtepomp kan de subsidie zelfs stijgen tot 40%. Eén isolatiemaatregel combineren met een hybride warmtepomp kan ook.

Rondeveense huiseigenaren kunnen zich tot 30 juli a.s. inschrijven voor deelname aan de actie. Dat kan eenvoudig via www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen. Na aanmelding krijgen zij een persoonlijk adviesgesprek met de installateur over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen en/of isolatie. Kort na het adviesgesprek ontvangt de huiseigenaar een (vrijblijvende) persoonlijke offerte voor één of meerdere onderdelen van de actie.

De adviesgesprekken en werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de regels van het RIVM. Overleg vindt plaats buiten de woning en op 1,5 meter afstand. Het plaatsen van zonnepanelen en de spouwmuurisolatie wordt gedaan vanaf de buitenkant van de woning. Vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte aangebracht.

De gemeente ziet graag dat lokale ondernemers de zonnepanelen plaatsen en de isolatiemaatregelen uitvoeren. Geïnteresseerde ondernemers die mee willen doen met de inkoopactie kunnen zich tot maandag 3 mei a.s. aanmelden op www.winstuitjewoning.nl/actie/samenwerken

Op basis van de beste prijs/kwaliteitsverhouding worden, na een marktbrede uitvraag voor deze maatregel, één of meer uitvoerders gekozen. Lokale partijen hebben een streepje voor. Na 1 mei ontvangen de ondernemers bericht of zij mee mogen doen aan deze inkoopactie.

Vragen over de advies- en inkoopactie? Of wilt u zich aanmelden, maar heeft u geen internet? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op 023 583 69 36, of stuur een e-mail naar helpdesk@winstuitjewoning.nl.


advertentie