Wielrenner dylan groenewegen maakt rentree

Vinkeveen – Wielrenner Dylan Groenewegen gaat na een schorsing van negen maanden zijn rentree maken in de Giro d’Italia. De sprinter uit Vinkeveen zou aanvankelijk half mei pas terugkeren in de Ronde van Hongarije, maar zijn ploeg Jumbo-Visma heeft besloten hem al op zaterdag 8 mei te laten starten in de Giro.

“We hadden voor hem een mooi programma uitgestippeld waarmee hij in de luwte kon terugkeren in het peloton”, zegt Merijn Zeeman, sportief directeur bij Jumbo-Visma. “Alleen is er door corona intussen al een streep door de Ronde van Noorwegen gegaan en is het van de andere wedstrijden die hij zou rijden nog maar afwachten of ze echt zullen doorgaan. Met deze oplossing kiezen we voor meer zekerheid, want na negen maanden zonder wedstrijden is het voor Dylan wel de bedoeling dat hij weer in competitie komt.”

De 27-jarige Groenewegen was geschorst vanwege zijn aandeel in de zware valpartij in de Ronde van Polen vorig jaar. Daarbij raakte met name Fabio Jakobsen ernstig gewond. “Ik heb veel steunbetuigingen gekregen na alles wat er is gebeurd, maar ik houd ook rekening met enkele negatieve reacties bij mijn terugkeer”, aldus Groenewegen.

Fabio Jakobsen maakte onlangs zijn rentree in Turkije. Groenewegen sprak hem voordat hij afreisde. “Het deed me goed om te zien hoe het hem daar verging. Ik heb er extra veel zin in om zelf ook weer te gaan koersen en ik ben heel blij dat dat kan in een mooie ronde als de Giro d’Italia.”

Groenewegen neemt de plek in van Chris Harper. De Australiër kampt met een oogaandoening en daardoor kwam er een plaats vrij in de selectie. Naast Groenewegen bestaat de ploeg uit George Bennett, Edoardo Affini, Koen Bouwman, David Dekker, Jos van Emden, Tobias Foss en Paul Martens. 

Voor Groenewegen is het de eerste keer in zijn carrière dat hij de Giro zal rijden.

Bron: RTV Utrecht Foto: Team Jumbo-Visma EconomieNieuwsSportVinkeveenWaverveen9 maanden schorsingdylan groenewegenfabio jakobsengemeente de ronde venengiro d italiajumbo visma cycling teamrentreeronde van polenrtv ronde venenSportvinkeveenwielrennenwielrennen mannen

Meer in dossier 9 maanden schorsing

Meer in dossier 9 maanden schorsing


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×