Training stevige stap voor brugklassers

De Ronde VenenIn augustus zetten vele kinderen de stap naar de brugklas. Een fase die vele veranderingen met zich meebrengt: nieuwe klasgenoten, een groot schoolgebouw, (veel) nieuwe leraren en niet te vergeten het huiswerk.

De Training Stevige Stap geeft kinderen vóór én aan het begin van de brugklasperiode een steuntje in de rug, zodat ze met meer zelfvertrouwen starten op het voortgezet onderwijs.

Mirelle Valentijn begeleidt al jaren aanstaande brugklassers bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. “Kinderen die wat onzeker zijn, kunnen ontzettend tegen die verandering opzien”, weet Mirelle. “Omdat ze zich nog geen goed beeld kunnen vormen van wát er allemaal gaat veranderen, maken sommige kinderen zich er erg druk over hoe ze daarmee om kunnen gaan. De afgelopen twee schooljaren hebben daar niet aan bijgedragen. Veel kinderen hebben zich ingeschreven op een school die ze zelfs door de lockdown niet eens op een open dag van binnen hebben kunnen bezoeken. Door samen met de kinderen te werken aan hun zelfvertrouwen en lichaamshouding, én door ze met praktische, direct toepasbare handvatten op weg te helpen, vullen de kinderen hun rugzak met vaardigheden, waardoor ze een stevige stap kunnen zetten naar het VO.”

In de training wordt gewerkt aan persoonlijke leerdoelen die ze tijdens de intake formuleren. De trainingsgroepen zijn klein: maximaal 8 deelnemers.

De eerste vijf lessen zijn vóór de zomervakantie. Hierin komen onder meer thema’s als bouwen aan je zelfvertrouwen & positief denken, klasgenoten leren kennen, grenzen stellen en opkomen voor jezelf aan de orde. 

De laatste vijf lessen vinden plaats ná de zomervakantie. De kinderen kunnen dan de ervaringen die ze die eerste periode opdoen direct inbrengen tijdens de training. Ook komen dan onder meer aan de orde: meedoen, omgaan met lastige situaties (zoals kritiek, ruzies en pesten en groepsdruk), keuzes maken, hulp vragen en het plannen en organiseren van huiswerk.

Na de meivakantie vinden de intakegesprekken plaats. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De training start op dinsdag 25 mei in Mijdrecht.

Kijk voor meer informatie op www.ssvk.nl of kijk voor het totale aanbod groepstrainingen op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbrugklasbrugklasserscjg de ronde venengemeente de ronde venenmirelle valentijnonderwijsrtv ronde venenstichting samen sterk voor kinderentraining stevige stapvoortgezet onderwijs

Meer in dossier brugklas

Meer in dossier brugklas


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×