Bouw 45 sociale huurappartementen in mijdrecht gestart

Mijdrecht – Met de onthulling van het bouwbord hebben wethouder Rein Kroon, Michel Bakker van GroenWest en Ralf Dressel van Bébouw Midreth de start gemarkeerd van de projecten Aemsteldyck en Prinsendyck in Mijdrecht. Op deze bijzondere locaties, gelegen tegen de dijk, worden 45 sociale huurappartementen gebouwd. 

De appartementen worden gerealiseerd aan de Gosewijn van Aemstelstraat en aan de Prins Bernhardlaan, beide in Mijdrecht. De verouderde woningen op deze locaties zijn of worden binnenkort gesloopt. Hiervoor in de plaats verschijnen de twee appartementengebouwen Aemsteldyck en Prinsendyck, met respectievelijk 24 en 21 sociale huurappartementen. 

De driekamerappartementen zijn levensloopbestendig, voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen en zijn uiteraard gasloos. Beide gebouwen zijn drie woonlagen hoog, bovenop een plint met bergingen.

Wethouder Rein Kroon (ruimtelijke ordening): “De gemeente De Ronde Venen is blij met de komst van deze 45 levensloopbestendige sociale huurappartementen. Ze zijn uitermate geschikt voor senioren, ook als ze zorg aan huis nodig hebben. Het centrum van Mijdrecht ligt op loopafstand. Als gemeente hebben we in een bindingsregeling
geregeld dat inwoners uit De Ronde Venen voorrang krijgen”, aldus de wethouder.

“Inwoners die een sociale-huur-eengezinswoning met 4 kamers achterlaten mogen als eerste”, vervolgt wethouder Kroon. “Zij laten een passende huurwoning achter voor grotere huishoudens. Zo vangen we twee vliegen in één klap voor onze inwoners. We stimuleren deze doorstroming op de woningmarkt met de voorrangsregeling Van Groot naar Beter.”

Ook woningcorporatie GroenWest is blij dat de bouw nu echt van start is gegaan. Michel Bakker, manager Projectontwikkeling en Bedrijfsvoering, licht toe: “Het project heeft een lange aanloop gehad, maar we realiseren hier nu 45 prachtige appartementen op bijzondere locaties, gelegen tegen de dijk. Appartementen waar dringend behoefte aan is, want de druk op de woningmarkt is groot. Steeds meer mensen zijn voor woonruimte op ons aangewezen en moeten soms lang wachten. Met deze nieuwbouw voegen we weer woningen toe.”

De woningen worden gebouwd door Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: “We zijn er trots op dat we met dit plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen realiseren voor de bewoners van onze vestigingsplaats De Ronde Venen en bijdragen aan de ambities van GroenWest voor een gevarieerde, duurzame en betaalbare woningvoorraad.”

De toewijzing van de appartementen verloopt via WoningNet en start in de tweede helft van juni.



AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbebouw midrethgemeente de ronde venengosewijn van aemstelstraatgroenwestmichel bakkerMijdrechtprins bernhardlaanproject Aemsteldyckproject prinsendyckralf dresselrtv ronde venensociale huurappartementensociale woningbouwvolkshuisvestingwethouder rein kroonwonen

Meer in dossier bebouw midreth

Meer in dossier bebouw midreth


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×