Aardappelschillers gezocht

Abcoude – Plezier in het schillen van aardappels? En vindt u het leuk om een bijdrage te leveren aan een lekkere stamppot? Het initiatief ‘Heel Abcoude Kookt’ wordt afgesloten met een klassieke stamppot met gehaktbal; een exclusieve samenwerking tussen Gouderdom en De Sprong. En daar zijn aardappelschillers voor nodig! Liever de stamppot opeten? Dat kan natuurlijk ook! Hij wordt thuisbezorgd. 

Marco Smit van horecagelegenheid De Sprong uit Abcoude nodigde met Heel Abcoude Kookt inwoners uit hun favoriete recepten in te sturen en verkocht deze als takeaway. Een groot succes! Gerechten uit alle wereldkeukens passeerden reeds de revue. Op donderdag 27 mei a.s. blijft hij echter dichter bij huis. Dan kookt hij samen met Babette van der Veen van Gouderdom een Hollandse maaltijd. 

“Doel van Gouderdom is het ophalen van verhalen en het verbinden van generaties met elkaar’’, legt Babette uit. “Dat doel heeft Marco ook met De Sprong. Dat moet een plek zijn waar jong en oud welkom is, waar verhalen en ervaringen gedeeld worden en waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Onze samenwerking met het stamppotdiner is een mooie aftrap naar nog veel meer moois! Laten we vooral de verbinding zoeken.”

Een goed gevulde aspergesoep wordt het voorgerecht van de laatste editie van Heel Abcoude Kookt. Als hoofdgerecht serveren Babette en Marco een klassieke stamppot met een gehaktbal erbij. Omdat de initiatiefnemers verwachten dat de verkoop van de stamppot een groot succes gaat zijn, moeten vooraf vele kilo’s aardappel worden geschild.

“En daar hebben wij hulp bij nodig!”, vervolgt Babette. “Met andere woorden: wie kan ons daarbij helpen? Het gaat om de ochtend van donderdag 27 mei. Als dank voor het schillen krijg je uiteraard een maaltijd mee naar huis. Daarnaast heb ik ook namens Gouderdom nog een leuke attentie in petto.”

Marco en Babette hebben niet zomaar gekozen voor deze Hollandse pot. “Aspergesoep en stamppot zijn beide gerechten die enorm gewaardeerd worden door ouderen”, licht Babette toe. “Het kunnen ook gerechten zijn die herinneringen oproepen aan vroeger. De soep ruikt en smaakt misschien wel zoals je vader of moeder hem vroeger maakte. Of je moet weer even denken aan stamppot na een koude winterdag. Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen weer even blij te maken met dit gerecht”, vertelt Babette.

“Daarom kun je dit gerecht deze keer niet alleen afhalen bij De Sprong,” zegt Babette, “maar kunnen inwoners van Abcoude en Baambrugge er ook voor kiezen dat het thuisbezorgd wordt. Ik kom het dan persoonlijk brengen met de bakfiets en breng voor iedereen een attentie mee.”

Meehelpen met aardappels schillen? Meld je aan via babette@gouderdom.nl.

Wilt u deze maaltijd vast reserveren? Bestel dan de maaltijd voor 26 mei a.s. bij De Sprong via info@desprongabcoude.nl of bel Marco op 06 36 15 45 82.AbcoudeBaambruggeEconomieNieuwsaardappelschillersabcoudebaambruggebabette van der veende sprong abcoudegemeente de ronde venengouderdomheel abcoude kooktmarco smitrtv ronde venenstamppot

Meer in dossier aardappelschillers

Meer in dossier aardappelschillers


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×