Meer passagiers toegestaan in ov

Regio – Het advies om het openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen vervalt op woensdag 19 mei. Dit betekent dat het OV ook weer voor niet-noodzakelijke reizen gebruikt mag worden. 

Door de versoepelingen verwacht Syntus Utrecht dat het in haar bussen weer drukker wordt. Om Nederland op een veilige manier bereikbaar te houden, vraagt het vervoerbedrijf reizigers zoveel mogelijk alleen te reizen en drukke (spits)momenten te vermijden. 

Syntus draagt daar zelf ook een steentje in bij. Zo stemt zij samen met scholen haar dienstregeling af op de lesroosters en is een druktemelder opgenomen in de reisplanner. Dit hulpmiddel geeft reizigers eenvoudig inzicht in de momenten waarop het meest rustig gereisd kan worden.

Ook nu het drukker wordt kun je gewoon veilig reizen met het OV. Al sinds 1 juli 2020 zijn alle zit- en staplaatsen in de bussen van Syntus beschikbaar, mits er een mondkapje wordt gedragen.

Het houden van 1,5 meter afstand is in het OV niet verplicht. Dit is ook niet altijd mogelijk. Daarom werd het dragen van een mondkapje als eerste in het OV verplicht gesteld.

De buschauffeurs van Syntus maken een melding als een bus te vol is (dat houdt in dat alle zit- en staplaatsen bezet zijn). Als blijkt dat het op een bepaalde rit of op een bepaald tijdstip te druk is, dan bekijkt Syntus of extra bussen beschikbaar zijn om ter ondersteuning in te zetten.

Foto: SyntusAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronacoronamaatregelendrukkere bussengemeente de ronde venenmobiliteitovrtv ronde venensyntus utrechtversoepeling coronamaatregelen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×