'breng nachtbus terug in provincie utrecht'

Regio – Als het aan reizigersorganisatie Rover ligt keren de nachtbussen terug in de provincie Utrecht. In een brief aan de provincie trekt Rover samen met studenten- en belangenorganisaties aan de bel. “Nu de samenleving weer volledig open is, blijft het openbaar vervoer achter bij de wensen van deze samenleving.”

Sinds de coronacrisis rijden er geen nachtbussen meer in de provincie. Dat moet zo snel mogelijk worden teruggedraaid nu de samenleving weer volledig open is. Zo is het uitgaansleven weer hervat en zijn er veel activiteiten in de late uren.

Volgens de briefschrijvers is het ontbreken van de nachtbus geen luxeprobleem, maar een serieuze kwestie op het gebied van bereikbaarheid en veiligheid. “Door de afwezigheid van nachtbussen worden nu veel reizigers die hun leven weer oppakken gedwongen de fiets te pakken of dure taxi’s in te schakelen”, staat in de brief. “Voor reizigers met een beperking is het bovendien vaak praktisch niet mogelijk zelf ander vervoer te regelen.” Bovendien zijn veel studenten door de wooncrisis genoodzaakt om buiten de stad te wonen. Goede verbindingen zijn voor hen van enorm belang om deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Bron: RTV UtrechtAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbereikbaarheidcoronacoronacrisisgeen beperkingen meergemeente de ronde venenmobiliteitnachtbus terugopenbaar vervoeropenbaar vervoer provincie utrechtprovincie utrechtroverrtv ronde venenveiligheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×