Vvd: strekking bocht n201 bij mijdrecht doorzetten'

Mijdrecht – De provincie Utrecht heeft een nieuw voorstel voor de aanpak van de N201 uitgewerkt. Als het aan de provincie ligt wordt de bocht in de N201 bij Mijdrecht niet gestrekt, maar wordt deze enkel verbreed en aangepast.

Volgens de VVD De Ronde Venen lijkt de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid voor automobilisten geen prioriteit voor het huidige bestuur in de provincie Utrecht. De fractie ziet dat graag anders.

De N201 is de drukste provinciale weg van Nederland. Dit vraagt om een goede en veilige inrichting en dat is op dit moment niet het geval. Er zijn diverse knelpunten, zoals bij het viaduct in Vinkeveen waar de op- en afritten te kort zij, wat zorgt voor gevaarlijke situaties, het kruispunt N212/N201 waar de oversteek voor fietsers gevaarlijk is en de bocht bij Mijdrecht die zorgt voor oponthoud, gevaarlijke situaties en overlast voor aanwonenden.

De provincie is al jaren bezig om na te denken over de oplossing van deze knelpunten en heeft hier eerder verschillende varianten voor uitgewerkt. De nieuwste variant die de provincie heeft voorgelegd betekent dat de bocht niet wordt gestrekt, terwijl dit volgens de VVD wel noodzakelijk is.

VVD woordvoerder mobiliteit Timo Brockhoff: “In de vorige versie van de mogelijke maatregelen kwam de provincie eindelijk met het plan om de bocht in Mijdrecht te strekken. Nu na jaren van uitstel komt hetgeen waar wij bang voor waren, namelijk afstel.” De VVD was aanwezig bij de door de provincie georganiseerde inloopavonden voor inwoners. Ook hier kwam de wens voor de strekking van de bocht duidelijk naar voren. Het nieuwe idee om de bocht slechts ruimer te maken zorgt er bovendien voor dat er woningen moeten verdwijnen evenals de horecazaak Jettiez; een absurd idee volgens de VVD.

Wat in beide varianten wel is opgenomen, is de verlenging van de op- en afritten bij het viaduct in Vinkeveen, een aanpassing van het kruispunt N212/N201 en enkele aanpassingen tegen geluidsoverlast. Hierin kan de VVD zich vinden, waarbij naar hun mening wel goed gekeken moet worden naar de uitvoering.

Terugbrengen van de snelheid naar 60 km/u bij iedere kruising ziet de VVD niet zitten.

In het nieuwe coalitieakkoord tussen Ronde Venen Belang, VVD en D66 is ook de strekking van de bocht opgenomen. VVD-fractievoorzitter Bart Richter “Voor de nieuwe coalitie staat een veilig en goed bereikbare gemeente centraal. Onderdeel hiervan is om ons in te zetten voor het doortrekken van de bocht van de N201 bij Mijdrecht. Ik verwacht dan ook dat het college zich hier samen met inwoners en ondernemers vol voor in zal zetten”

Op de foto: Erik Dijkstra (links), eigenaar Jettiez. In het midden Bart Richter, fractievoorzitter VVD. Rechts Timo Brockhoff, VVD-woordvoerder mobiliteit.EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenaanpak knelpunten n201bart richterbereikbaarheidbocht n201 mijdrechtEconomieerik dijkstragemeente de ronde venenjettiezMijdrechtmobiliteitn201provincie utrechtrtv ronde venentimo brockhoffviaduct vinkeveenvinkeveenvvd de ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×