Provincie verlengt steunregeling culturele sector

Regio – Nu de coronabesmettingen weer oplopen en publieksinkomsten nog steeds achterblijven, wordt de Programmeringsregeling verlengd en uitgebreid. Met deze subsidie kunnen instellingen een aantrekkelijk programma maken en worden ondersteunende beroepsgroepen zoals gezelschappen en technici geholpen. In deze ronde kunnen ook festivals en instellingen uit de gemeenten Amersfoort en Utrecht een aanvraag doen en kunnen bijkomende kosten zoals marketinguitgaven worden opgevoerd. De derde ronde van de Programmeringsregeling gaat half juli open. 

Er zijn nog steeds grote zorgen in de cultuur- en erfgoedsector door de oplopende besmettingen en het publiek dat nog niet volledig is teruggekeerd. Ook zijn er andere problemen ontstaan zoals het tekort aan personeel, inflatie en hoge energieprijzen. Daarom is steun nog steeds nodig en wordt deze ingezet waar het het hardst nodig is.

Op dit moment kunnen culturele instellingen bij de provincie terecht voor verschillende corona-subsidieregelingen, zoals de Presentatieregeling waar musea en podia nog tot en met 30 september 2022 een aanvraag kunnen indienen voor het programmeren van talentvolle (jonge) makers. Ook komen festivals met minder dan 3.000 bezoekers in aanmerking voor een subsidie waarmee marketing en gages van artiesten en werknemers betaald kunnen worden.

Dit najaar wordt het Steun- en Herstelpakket geëvalueerd en wordt er gekeken wat nodig is voor volgend jaar.

Kijk HIER voor nadere informatie over de Programmeringsregeling. Aanvragen kunnen vanaf 15 juli a.s. worden ingediend.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronaculturele instellingenculturele sectorfestivalsgemeente de ronde venengezelschappenprovincie utrechtregeling verlengdrtv ronde venensteunpakket culturele erfgoed sectortechnici


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×