Culinaire venen stopt na 14 edities

Mijdrecht – Er komt dit jaar geen vervolg van de Culinaire Venen, het culinaire evenement dat 14 achtereenvolgende jaren werd georganiseerd op het Raadhuisplein in Mijdrecht, meldt de organisatie op haar Facebookpagina.

In 2020 zou de 15e editie worden gehouden. Door de coronapandemie moest dat worden doorgeschoven naar 2021, maar opnieuw gooiden alle beperkingen roet in het eten. Ondanks dat alle coronamaatregelen inmiddels zijn opgeheven, heeft het bestuur van de organiserende Stichting Culinaire Venen na lang en zorgvuldig afwegen besloten toch te stoppen met het evenement.

In een toelichting stelt het bestuur dat de horecasector twee ongelooflijk zware jaren achter de rug heeft en momenteel met grote personeelstekorten kampt, waardoor je een evenement als Culinaire Venen er niet ‘zomaar even’ bijdoet. Ook het bedrijfsleven kreeg gevoelige tikken en staat ‘niet te trappelen’ om een evenement van deze omvang financieel te sponsoren.

Daar komt bij dat de wet- en regelgeving rond evenementen is verscherpt, waardoor o.a. meer bewakingspersoneel vereist is, een branche die eveneens worstelt met arbeidskrapte.

Het bestuur heeft besloten het geld uit het slechtweerpotje (dat nooit aangesproken hoefde te worden) te verdelen over de lokale goede doelen die de afgelopen 10 jaar zijn gesteund vanuit de Culinaire Venen: Stichting Jongeren Actief, A Sister’s Hope, Inloophuis ’t Anker, Zideris Mijdrecht, Voedselbank De Ronde Venen, Johannes Hospitium, Stichting Hoogvliegers, Dagopvang De Nostalgie, Gezinsbuddy en Soos de Cirkel.

Tenslotte bedankt het bestuur iedereen voor het enthousiasme en de steun in de afgelopen 14 jaren: sponsors, donateurs, paviljoenhouders, gemeente, leveranciers en natuurlijk het publiek uit De Ronde Venen dat massaal is komen proeven.

Foto: screenshot reportage RTV Ronde VenenCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwscoronacoronamaatregelenculinaire venenevenementeneventgemeente de ronde venenMijdrechtpersoneel tekortpersoneelstekortraadhuisplein mijdrechtrtv ronde venenslechtweerpotjesponsorsveiligheidsmaatregelen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×