Grootschalige controle levert drugs en seksinrichting op

Mijdrecht – Gemeente De Ronde Venen heeft samen met politie, douane, Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), netbeheerder Stedin en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) donderdag 19 mei een grootschalige integrale controle gehouden op de Genieweg in Mijdrecht. Circa 29 bedrijfspanden en 72 opslagunits zijn gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving.

Tijdens de controle zijn verdovende middelen in een seksinrichting aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of die seksinrichting bedrijfsmatig werd gebruikt en dus illegaal is. 

Met enige regelmaat vinden verspreid over de gemeente controles plaats waarbij verschillende partijen samenwerken. De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar iedereen zich veilig voelt. Controles horen daarbij. Ook kunnen zo netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers in beeld worden gebracht. Daarnaast wordt tijdens controles gesproken met eigenaren, gebruikers en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) over wat er leeft in de buurt, hoe zij signalen van ondermijning kunnen herkennen en hoe zij (anoniem) melding kunnen maken bij politie en gemeente.

Bedrijventerreinen zijn aantrekkelijk voor criminele activiteiten. Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen, bijvoorbeeld voor (het faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen en meer.

Signalen die kunnen wijzen op ondermijnende activiteiten op een bedrijventerrein zijn:

• Een specifieke geur bij hennepkwekerijen en drugslabs (anijsachtige lucht)
• Grote delen van het pand zijn dichtgeplakt, passanten kunnen niet naar binnen kijken
• Bedrijven zijn beveiligd met opvallend veel beveiligingsmaatregelen
• Bij het bedrijf vindt voornamelijk activiteit in de avond en nacht plaats of helemaal niet
• Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een onderneming
• Het bedrijf heeft een vervallen uitstraling, een vage website en geen reclame op gevel
• Er zijn veel dezelfde soort bedrijven op relatief korte afstand van elkaar.

Inwoners die iets verdachts zien, kunnen dit bij de gemeente melden via het e-mailadres ondermijning@derondevenen.nl, of via de website van de politie: www.politie.nl, of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.



EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsbedrijventerrein mijdrechtdouaneEconomiegemeente de ronde venengenieweg mijdrechtintegrale controleodruomgevingsdienst regio utrechtondermijnende activiteitenpolitieregionaal informatie en expertisecentrumriecrtv ronde venenstedin


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×