Rondleiding kompastoren mijdrecht tijdens atelierroute

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei staan de deuren van de Kompastoren, de voormalige watertoren in Mijdrecht, open tussen 11:00 en 17:00 uur. Vier verschillende kunstenaars laten daar hun werk zien als onderdeel van de Atelierroute De Ronde Venen.

Voor de Kompastoren een mooie gelegenheid om bezoekers te trakteren op een rondleiding door de toren. Maar je kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje in het Kompascafé op de begane grond. Extra leuk is een optreden van zanger en local hero Thomas Oudshoorn op zaterdagmiddag. Kortom er is van alles te beleven.

Elk heel uur, en bij grote drukte ook elk half uur, start een rondleiding door de Kompastoren. Daarbij wordt eerst helemaal naar boven gegaan, zodat men van het uitzicht op 41 meter hoogte kan genieten en kennis kan maken met de mooie vergaderruimte. Daarna wordt afgezakt naar de 4e verdieping, de Lekvloer, waar je in het hart van de Watertoren bent. Daar wordt meer verteld over de vroegere functie van de watertoren. Deelname aan de rondleiding is gratis.

Kunstenaars Arthur Dreissen, Karin van Staveren, Arianne Kuulkers en Anke van Aken zullen hun werk tentoonstellen in de Kompastoren. Buiten staat de smederij van Arthur en daar zijn uiteraard verschillende van zijn ijzeren kunstwerken te zien. Op de eerste en tweede verdieping zijn de fantastische schilderijen van Karin, het bijzondere keramiek van Anke en voor het eerst ook de mooie foto’s van Arianne te vinden.

Naar boven kan via de trap, maar er is ook een lift aanwezig. Even op adem komen kan in het Kompascafé op de begane grond, waar de hele dag voor schappelijke prijzen koffie, thee en limonade met overheerlijke cake wordt geserveerd. Op tafel staat water voor elke bezoeker. In de middag wordt een glas wijn of bier en fris eventueel met een borrelplankje erbij geserveerd. Je kunt eenvoudig via pin betalen. Buiten kan men gebruikmaken van het nieuwe terras om even te zitten.

Zaterdagmiddag is er rond de klok van 16:00 uur een optreden van de Hollandse Hitzanger Thomas Oudshoorn. Een hele gezellige afsluiting van de eerste dag van de Atelierroute.

Iedereen is van harte welkom! De Kompastoren ligt aan de Industrieweg 6 in Mijdrecht. Een drukke weg, zeker ook op zaterdag. Het terrein is afgesloten voor auto’s. Fietsers kunnen aan de achterkant van de toren de fietsen parkeren, maar wellicht is het nog beter om je fiets recht aan overkant in het straatje bij Walraven te zetten. Let op bij het oversteken, ook van het fietspad, en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaar.

Kijk voor meer informatie over de Kompastoren op www.kompastoren.nl of volg de Kompastoren op haar Instagram- of LinkedInpagina volgen.CultuurEconomieMijdrechtNieuwsatelierroute 2023atelierroute kunstrondevenenbedrijventerrein mijdrechtCultuurde ronde venengemeente de ronde venenindustrieel erfgoedkarin van staverenMijdrechtrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×