Bouw je eigen zeepkist en doe mee aan de zeepkistenrace

Wilnis – Dol op timmeren? Niet bang voor snelheid? En gek op creatief bezig zijn? TechNet Amstel & Venen organiseert van 11 tot en met 14 juli a.s. een Zeepkistenrace op het terrein van Buurderij Van Dam in Wilnis. In vier ochtenden van 9 tot 12 uur bouwen kinderen van 9 tot en met 12 jaar in groepjes aan hun voertuig; vrijdagmiddag 14 juli vindt de race plaats. Publiek is dan van harte welkom om te komen kijken.

De Zeepkistenrace is de nieuwste activiteit van TechNet Amstel & Venen. Dit netwerk heeft tot doel jonge mensen te enthousiasmeren voor techniek en technologie. “Tijdens de Zeepkistenrace bouwen kinderen een voertuig zonder motor”, legt Gonnie Janssen, medewerker van TechNet Amstel & Venen, uit. “De onderstellen met wielen zijn voor elk team gelijk; de rest van de zeepkist kan naar eigen inzicht worden gebouwd met behulp van de aanwezige materialen. Technische vrijwilligers zien toe op het ontwerp en begeleiden de groepjes tijdens de bouw.”

De kinderen bouwen in groepjes van maximaal drie. “Kinderen kunnen zich aanmelden per groepje, maar ook individueel”, vervolgt Gonnie. “In dat geval zullen wij de groepjes vormen. Er is plaats voor 10 zeepkisten, dus er kunnen maximaal 30 kinderen meedoen. Wacht dus niet te lang met inschrijven, want vol is vol.”

In vier dagen tijd wordt toegewerkt naar vrijdagmiddag 14 juli, 13:00 uur. Dan vindt de race plaats. “Publiek is van harte welkom om te komen kijken en om de verschillende teams aan te moedigen. Welk groepje komt als eerste over de finish?” Ten behoeve van de veiligheid, is het dragen van een helm verplicht voor de bestuurders van de zeepkisten.

Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan deze activiteit verbonden. Aanmelden kan via www.technetamstelenvenen.nl/ouders/zeepkistenrace.

Om de bouwende teams te begeleiden, zoekt TechNet Amstel & Venen enthousiaste vrijwilligers die beschikbaar zijn van 11 tot en met 14 juli (of een deel hiervan). Heeft u geen technische achtergrond, maar lijkt het u wel heel leuk om als vrijwilliger bij deze activiteit aanwezig te zijn voor bijvoorbeeld de catering en allerlei hand- en spandiensten? Ook dan bent u van harte welkom. Kijk op www.technetamstelenvenen.nl/vrijwilligers.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente De Ronde Venen. EconomieGemeenteNieuwsWilnisbuurderij van dam wilnisde ronde venengemeente de ronde venenonderwijsrtv ronde venentechnet amstel en venentechniek opleidingtechniekonderwijsvrijwilligers gezocht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×