Samenwerking bevordert daling inbraken bedrijventerrein

Mijdrecht – De samenwerking in de Stichting Beveilig Bedrijventerrein De Ronde Venen (SBB) tussen bedrijven, gemeente, politie en brandweer om het aantal inbraken op het bedrijventerrein in Mijdrecht terug te dringen is een groot succes, volgens de SBB.  Door duidelijke afspraken te maken en met de steun van moderne technologie zijn volgens de SBB  indrukwekkende resultaten geboekt. Binnen enkele jaren daalde het aantal inbraken op het bedrijventerrein met meer dan 80%.

Eind 2010 ging de samenwerking van start en werden camera’s op het bedrijventerrein geplaatst. Sindsdien is het aantal inbraken en pogingen tot inbraak fors gedaald. Van meer dan 50 in 2010 tot 4 in 2022. In 2023 is tot nu toe 1 inbraak geregistreerd.

De bewaking van het bedrijventerrein met camera’s is een van de belangrijkste kerntaken van de SBB. Bedrijven, gemeente, politie en brandweer werken in de stichting nauw samen om werken en ondernemen op het bedrijventerrein zo aangenaam mogelijk te maken. Burgemeester Maarten Divendal is voorzitter van het bestuurvan de SBB.

Burgemeester Divendal: ,,De samenwerking binnen de SBB is een mooi voorbeeld van hoe we de aanpak van onveiligheid tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid maken. Het voorkomen van inbraken is sowieso niet eenvoudig. Het is vaak maatwerk. Eén ding is zeker: de politie en de gemeente kunnen het niet alleen oplossen, samenwerking tussen partijen is nodig om succes te kunnen boeken. SBB heeft deze handschoen opgepakt en het cameraproject op het bedrijventerrein opgezet. Zoals de cijfers laten zien is het zeer succesvol. Het zou mooi zijn als alle bedrijven op het bedrijventerrein zouden meewerken aan dit succes. Nu worden de kosten nog gedragen door een kleine groep bedrijven. Hoe meer bedrijven aansluiten, hoe meer ruimte voor innovatie en kostenbesparing”.

Het beheer van de camera’s op het bedrijventerrein is in handen van Homan Beveiliging. Op strategische plekken staan camera’s die de activiteiten van criminelen haarscherp vastleggen. SBB is op dit moment druk bezig met de verdere doorontwikkeling van camerabewaking. Alle camera’s nemen 24 uur per dag op. De beelden worden volgens SBB opgeslagen volgens de wet- en regelgeving. Op het moment dat een alarmmelding binnenkomt stuurt het beveiligingsbedrijf de surveillancewagen op pad. Op hetzelfde moment kan het bedrijf via de camera’s live bekijken wat er op het bedrijventerrein gebeurt en eventueel de politie informeren over de actuele stand van zaken.

Op de foto: een van de bewakingscamera’s op het Bedrijventerrein MijdrechtEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsbedrijventerrein mijdrechtburgemeester maarten divendalde ronde venengemeente de ronde venenMijdrechtondermijningrtv ronde venenveiligheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×