Lorena wiebes wint tweede etappe ronde van thuringen

Gera (DE)/Mijdrecht – Wielrenster Lorena Wiebes heeft de tweede etappe in de Ronde van Thüringen op haar naam geschreven. De sprintster van Team DSM was de snelste in een rit van 125 kilometer met start en finish in het Duitse Gera. De Mijdrechtse bleef de Deense Emma Norsgaard en de Luxemburgse Christine Majerus met grote afstand voor. 

Norsgaard, die de eerste rit had gewonnen, blijft de leidster in het algemeen klassement. De Ronde van Thüringen duurt tot en met zondag. 

Het is voor Wiebes de vierde ritzege van 2021. Ze won eerder onder meer de Scheldeprijs. 

“De rit van vandaag was iets makkelijker dan die van een dag eerder”, zei Wiebes. “We controleerden de koers en bleven de hele wedstrijd vooraan. De sprinttrein deed heel goed werk om me in een goede positie te brengen waar ik mijn sprint kon inzetten. Deze overwinning geeft ons veel vertrouwen voor de komende dagen.”

Ploegleider Albert Timmer zag het goede teamwork van de ploeg ook. “We hadden een plan en hebben dat perfect uitgevoerd. Dat was te zien met Lorena die met meerdere fietslengtes voorsprong won.”

Bron: RTV Utrecht Foto: Team DSMMijdrechtNieuwsSport2021gemeente de ronde venengera duitslandlorena wiebesMijdrechtrtv ronde venenSportteam dsmthuringen ladies tourtweede etappewielrennenwielrennen dames

Meer in dossier 2021

Meer in dossier 2021


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×