Timpaan wil woningen bouwen op terrein de adelaar

Voor een locatie in de bocht van de N201 bij Mijdrecht heeft projectontwikkelaar Timpaan een overeenkomst gesloten met Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU) voor de transformatie van het bedrijventerrein naar een nieuwe functie van wonen. Op de locatie staat nu de betonhandelcentrale De Adelaar.

De Adelaar, dat de grond huurt, had de mogelijkheid om het terrein over te kopen als industriegrond. Uiteindelijk is het terrein toch naar Timpaan gegaan met als doel woningbouw. Jos van Vliet van De Adelaar laat weten: “De Adelaar Beton is in 2011 al eens verhuisd van Vinkeveen naar de huidige locatie in Mijdrecht, dus we hebben al enige ervaring met verhuizen. We zijn ons aan het oriënteren en er zijn al gesprekken gaande, maar zolang Timpaan nog geen bouwvergunning heeft, hebben zowel Timpaan als wij de intentie om te blijven zitten. Als bedrijf hebben we het momenteel razend druk en is de huidige locatie eigenlijk te klein aan het worden. Misschien moest de verkoop wel een voorbode zijn om rond te gaan kijken.”

Timpaan is van plan om circa 70 woningen voor diverse doelgroepen op de locatie te realiseren. De ontwikkeling is in lijn met de Woonvisie van de gemeente. In de ontwikkeling gaat Timpaan uit van rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen bestemd voor de verkoop en appartementen bestemd voor de sociale koop en sociale huur. Timpaan verwacht in 2022 meer informatie over de gebiedsontwikkeling en het woningbouwplan te kunnen geven.

[prepr_ ]MijdrechtNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×