Protest tegen gesloten fort abcoude

Abcoude – Het Burgercollectief Fort Abcoude organiseert vrijdagmiddag 8 oktober vanaf 17:30 uur een protestmanifestatie voor de poorten van het Fort bij Abcoude.

Het fort, dat volgens het Burgercollectief gerust ‘de parel van de Stelling van Amsterdam’ genoemd kan worden, is al 16 jaar gesloten voor publiek, op een hoge uitzondering na. Dit steekt temeer nu de Stelling van Amsterdam in 2016 tot Unesco Werelderfgoed werd uitgeroepen. Het fort is het oudste landfort én het enige stellingfort van baksteen van de Stelling van Amsterdam. 

Volgens het Burgercollectief slaagt Natuurmonumenten, de eigenaar van het fort, er maar niet in om het fort samen met een ondernemer te ontwikkelen en open te stellen voor het publiek, hetgeen voorwaarde was bij de verkoop van het fort in 2005 door de toenmalige gemeente Abcoude aan Natuurmonumenten.

Het Burgercollectief schrijft dat, ‘nu het meest recente projectplan van ‘Kool-Geit-Wolf’ per 1 oktober jl. van tafel is, Abcoudenaren, na jaren van eindeloze discussies en de door de rechter gehekelde nalatige opstelling van Natuurmonumenten’, geen vertrouwen meer hebben in de openstelling van het fort’. Zij willen, zo schrijft het Burgercollectief, dat het fort, dat zo sterk fysiek deel uitmaakt van- en bepalend is voor het beeld van hun dorp, 7 dagen per week geopend is, zodat zij en bezoekers weer kunnen genieten van hun erfgoed, de natuur en de gracht.

Daarom komen Abcoudenaren vrijdag 8 oktober om 17:30 uur samen voor het gesloten hek van het Fort bij Abcoude om hun onvrede over het mismanagement van Natuurmonumenten te uiten.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieNieuwsabcoudeburgercollectief fort abcoudecultureel erfgoederfgoedfort bij abcoudegemeente de ronde venenkool geit wolfmilitair erfgoednatuurmonumentenprotest tegen geslotenrtv ronde venenstelling van amsterdam


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×