Kinder-ehbo bij mama lokalen abcoude en mijdrecht

Abcoude/Mijdrecht – Met kinderen zit een ongelukje vaak in een klein hoekje. Een val uit het klimrek of van de trampoline is zo gemaakt. Kleine kinderen stoppen van alles in hun mond, maar weet jij wat je moet doen bij een verslikking? Woensdagochtend 27 oktober a.s. komt Frans van EHBO Wilnis op de koffie bij Mama Lokaal Abcoude en vrijdagochtend 5 november a.s. bij Mama Lokaal Mijdrecht.

Hij zal wat vertellen over de meest voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen, hoe je ze voorkomt en hoe je moet handelen. En natuurlijk kun je Frans van alles vragen rondom dit thema.

De afdeling Wilnis van de KNV EHBO heeft een groot aantal vrijwilligers die jaarlijks hulp verlenen bij meer dan 30 evenementen in De Ronde Venen. Ze mag zich daarmee de actiefste EHBO-hulpverleningsorganisatie van de gemeente De Ronde Venen noemen. Kijk voor meer informatie op www.ehbowilnis.nl.

Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande)mama’s elke woensdagochtend in Abcoude en elke vrijdagochtend in Mijdrecht tussen10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de leeftijden van de kinderen en natuurlijk ook bij de interesses van de mama’s. Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa’s ook van harte welkom bij het Mama Lokaal!

Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups en downs van het ouderschap en over de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema’s. Op verzoek kunnen ook speciale gasten worden uitgenodigd, zoals een draagdoekcoach, een lactatiedeskundige, een pedagoge, etc. Ideeën of verzoekjeskunnen worden gemaild via info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal heeft ook een Mama Lokaal WhatsApp-groep voor Abcoude en Mijdrecht. Hierin kan men elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en word je op de hoogte gehouden van de Mama Lokaalactiviteiten. Mail om toegevoegd te worden  je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeld daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.AbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsehbo wilnisgemeente de ronde venenkinder ehboknv ehbomama lokaal abcoudemama lokaal kletspotmama lokaal mijdrechtmama lokaal whatsapp groepouders lokaal de ronde venenrtv ronde venen

Meer in dossier ehbo wilnis

Meer in dossier ehbo wilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×