Wethouder leest voor op dag van de duurzaamheid

De Ronde Venen – Wethouder Alberta Schuurs was vrijdagmorgen 8 oktober jl. te gast op de openbare basisschool De Eendracht in Mijdrecht. Zij was daar in het kader van de ‘Dag van de Duurzaamheid’ voor het onderwijs. Deze ‘Dag van de Duurzaamheid’ voor het onderwijs valt midden in de Kinderboekenweek.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Dit thema én duurzaamheid gaan over de toekomst. Een uitgelezen kans om beide te combineren. Door het hele land werden die vrijdag duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.

In De Ronde Venen is door 10 betrokken vrijwilligers aan 42 groepen basisschoolleerlingen voorgelezen. Vaak vertelden die vrijwilligers daarbij over hun eigen passie met betrekking tot duurzaamheid. Het voorleesevenement is georganiseerd door NME-centrum De Woudreus in samenwerking met ODRU-collega’s van Zeist, Stichtse Vecht en Woerden.

De Rondeveense wethouder Alberta Schuurs las het verhaal ‘Biologische Bonusmoeder’ voor. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe zij mee kunnen helpen aan een betere aarde en natuur.

“Iedereen kan een steentje bijdragen aan een beter milieu voor nu en in de toekomst. Het is daarom enorm belangrijk om de jeugd hierin mee te nemen. Hoe gaat hun toekomst er uit zien? Welke stappen moeten we nu zetten om een gezonde, veilige en fijne toekomst voor de jeugd te creëren? Daar sluit dit evenement perfect bij aan”, aldus Schuurs.

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor de nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.

Op de foto: Wethouder Alberta Schuurs leest voor aan kinderen van groep 8 van openbare basisschool De Eendracht in Mijdrecht.CultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsbiologische bonusmoederdag van de duurzaamheidduurzaamheidgemeente de ronde venenkinderboekenweek 2021nme centrum de woudreusodruopenbare basisschool de eendrachtrtv ronde venenwethouder alberta schuursworden wat je wil

Meer in dossier biologische bonusmoeder

Meer in dossier biologische bonusmoeder


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×