Techniek driedaagse 2021 gaat door

De Ronde Venen – De organisatie van de Techniek Driedaagse heeft goed nieuws: De Techniek Driedaagse 2021 gaat door! De versoepelingen rondom de coronamaatregelen laten het toe om ook dit jaar een groots techniekfestijn te kunnen organiseren. Twee aanpassingen zijn echter noodzakelijk: dit jaar is er géén Open Avond voor de ouders én deze editie is alleen voor de groepen 7 en 8.

Zij ontdekken op 9, 10 en 11 november a.s. van alles wat met techniek te maken heeft: programmeren, metselen, bouwen en repareren. De Techniek Driedaagse vindt weer plaats bij F.N. Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht.

Projectleider Karin Wateler is opgelucht dat de Techniek Driedaagse dit jaar weer in haar fysieke vorm kan doorgaan. “Dit wordt de vijfde editie van het techniekfestijn voor leerlingen uit de regio De Ronde Venen, Uithoorn, Nieuwkoop en Aalsmeer”, vertelt zij. “Na vijf jaar investeren, beginnen zich nu de eerste vruchten af te werpen; meer leerlingen kiezen voor een technische richting. Het is dus belangrijk dat we volhouden en continuïteit genereren. Hoewel we ook een passend alternatief hadden bedacht, is het heel fijn dat de Techniek Driedaagse gewoon in haar originele vorm kan plaatsvinden.”

Naast alle workshops die worden aangeboden op het gebied van Automotive & Logistiek, ICT, Agri-techniek, Bouw, Robotica, Installatietechniek en Metaal & Kunststof, lanceert TechNet Amstel & Venen dit jaar het Duurzaamheidsplein. “Hier maken leerlingen kennis met alle innovatieve techniek rondom windenergie, zonnepanelen, waterstofauto’s en elektrische fietsen”, vervolgt Karin. “Leerlingen ervaren hier dat afval een nieuwe grondstof kan zijn, bouwen een windmolen met zonnecellen, leren alles over isolatie en vloerverwarming in een woning, bouwen een circulaire pennenbak van sloophout en repareren kapotte apparatuur zodat het niet vervangen hoeft te worden. Al deze duurzame oplossingen en toepassingen vragen om techniek.”

Voor bezoek aan de Techniek Driedaagse is een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) en Identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar) nodig. Neem dit bewijs bij voorkeur digitaal mee; liefst op de CoronaCheckApp. Symptomen of huisgenoten met klachten? Blijf dan thuis.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisduurzaamheidspleinfn kempen mijdrechtgemeente de ronde venengroepen 7 en 8 basisschoolkarin wateleronderwijsrtv ronde venentechnet amstel venentechniek driedaagsetechniekonderwijs

Meer in dossier duurzaamheidsplein

Meer in dossier duurzaamheidsplein


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×