Groene pluim voor conny van kruysbergen van de woudreus

De Ronde Venen – Conny van Kruysbergen van het NME-centrum De Woudreus heeft de Groene Pluim gekregen van de Natuur- en milieuvereniging De Groene Venen. De Groene Pluim is een prijs in de vorm van een trofee, die De Groene Venen uitreikt aan een persoon die iets bijzonders heeft bijgedragen aan de natuur in onze omgeving.

Conny is vanaf de oprichting in 1992 drijvende kracht achter en spin in het web van het natuur-educatiecentrum, dat haar activiteiten vooral uitvoert met behulp van vrijwilligers. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen naar de Woudreus om allerlei natuur-avonturen te beleven.

In 2003 dreigde subsidievermindering, maar na een gezamenlijke strijd van de natuursector werd dat tij gelukkig gekeerd. Al die jaren heeft zij duizenden kinderen (én hun ouders en onderwijzers) weten te enthousiasmeren voor de natuur. Met tentoonstellingen en excursies, maar ook met de kant-en-klare lespakketten voor de scholen. De Slootsafari’s, het 50-dingen boekje en het Parklandschapproject (dat veel publiciteit kreeg), zijn slechts een paar voorbeelden van de vele activiteiten en projecten.

Met haar enorme betrokkenheid en enthousiasme weet Conny steeds weer vrijwilligers te vinden en aan zich te binden en dat is een kracht op zich. Bovendien deelt ze haar kennis graag; ze adviseert ook andere organisaties zoals het Tiny Forest in Wilnis. Maar ook De Groene Venen heeft zij ondersteund met het verbeteren van de waterlessen aan groep 8 van de basisscholen en met het lenen van apparatuur en materialen voor de lessen.

Juist nu de noodzaak van méér natuur steeds duidelijker wordt en de kennis van natuur op zo jong mogelijke leeftijd moet worden doorgegeven is een instituut als het NME-centrum van groot belang. En iemand die dat met verve en veel kennis al bijna 30 jaar weet te realiseren helemáál. Het bestuur van De Groene Venen heeft daarom besloten dat de Groene Pluim een meer dan welverdiende erkenning is van haar jarenlange inzet.

Op de foto: Conny van Kruysbergen ontvangt van voorzitter Gerard Korthals
de Groene Pluim en een bos bloemen.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnis50 dingen boekjeconny van kruysbergengemeente de ronde venengerard korthalsgroene pluimmilieunatuurnatuur en milieuvereniging de groene venennatuureducatienme centrum de woudreusrtv ronde venenslootsafaritiny forest wilnisWilnis

Meer in dossier 50 dingen boekje

Meer in dossier 50 dingen boekje


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×