Techniek driedaagse gaat niet door

De Techniek Driedaagse die volgende week zou beginnen gaat niet door. Dat heeft Technet Amstel & Venen besloten naar aanleiding van de laatste persconferentie over corona. “We willen onze trouwe vrijwilligers, medewerkers en bedrijven en scholen geen risico laten lopen”, legt projectleider Karin Wateler uit.

Tijdens de Techniek Driedaagse kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 en brugklassers kennis maken met techniek en banen uit de technische sector. In drie dagen tijd kunnen ze technische workshops volgen van heel veel verschillende technische bedrijven. Dit jaar zou de vijfde editie worden van het techniekfestijn, een jubileum. 

“Het is echt ontzettend jammer”, vertelt Wateler. “We stonden in de startblokken. We zouden morgen starten met de
opbouw van het evenement. Het is zo jammer, zeker voor de leerlingen.” Bijna 2.800 leerlingen uit groep 7 en 8 zouden meedoen dit jaar. 

Ook voor de bedrijven en scholen is het een teleurstelling, zegt Wateler. “Maar iedereen heeft begrip voor de keuze.”

Andere activiteiten

Of (een versie van) de Techniek Driedaagse dit schooljaar nog ingehaald kan worden is nog onzeker. Wel zijn er bij Technet Amstel & Venen veel andere techniekactiviteiten te volgen.

Zo werd vorig jaar de Tech = Tof Quiz voor het eerst georganiseerd. Dat was een groot succes, vertelt Wateler. Dit voorjaar komt de tweede editie.

Met deze activiteiten hoopt de organisatie alsnog heel veel leerlingen “te laten ervaren hoe tof techniek is.” AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsWilnisbrugklassersgroep 7groep 8onderwijstech is tof quiztechnettechnet amstel venentechniektechniek driedaagsetechniek opleidingtechniekaanbod


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×