Oproep boosterprik vertraagd: zelf ggd bellen

Regio – Mensen die zijn geboren in 1936 of eerder worden door de GGD opgeroepen zelf te bellen om een afspraak te maken voor een boosterprik tegen het coronavirus, ook als ze de uitnodigingsbrief van het RIVM hiervoor nog niet gekregen hebben. Door een probleem bij PostNL heeft nog niet iedereen de brief ontvangen.

Volgens de GGD waren er verschillende storingen bij PostNL en heeft de verzending van de brieven daardoor vertraging opgelopen. Omdat niet zeker is dat iedereen die een brief had moeten krijgen, ook daadwerkelijk de uitnodiging voor de boosterprik op de mat heeft gekregen, is daarom besloten nu de oproep te doen. “De GGD’en staan klaar om deze mensen ene booster te geven en we zouden het zonde vinden als een te laat bezorgde brief tot onnodige vertraging leidt in de boostercampagne.”

De GGD benadrukt dat de boosterprik nu alleen gegeven wordt aan mensen geboren in 1936 of eerder. Mensen die jonger zijn en toch een afspraak proberen te maken, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd. Ook wordt bij de vaccinatielocatie gecontroleerd op geboortejaar, zegt de GGD.

Het zetten van de eerste boosterprikken ging afgelopen vrijdag van start in deze regio. In totaal kunnen zo’n 470.000 mensen een afspraak maken voor deze derde prik met een coronavaccin. Deze ‘booster’ moet helpen om de oplopende besmettingen en toenemende ziekenhuisopnames in te dammen. Als de 80-plussers zijn geweest, komen mensen tussen de 60 en 80 jaar aan de beurt.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisboosterprikcoronacovid 19gemeente de ronde venenggd regio utrechtpostnlrtv ronde venenvaccinerenvolksgezondheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×