Cda: bereikbaarheid met ov opnieuw verslechterd

De Ronde Venen – De afbraak van het openbaar vervoer in De Ronde Venen gaat een nieuwefase in. Kan het nog erger worden, vraagt het CDA De Ronde Venen zich af.

Busreizigers naar en van Uithoorn merkten dat De Ronde Venen bijna geïsoleerd is als het om openbaar vervoer naar en vanuit Noord-Holland gaat. Dat geldt voor studenten, werknemers en andere passagiers die naar Aalsmeer, Schiphol en Hoofddorp willen. Ook de verbinding naar Amsterdam is er niet beter op geworden.

Sinds 12 december jl. gelden nieuwe dienstregelingen. Voor vervoerder Connexxion het moment om buslijn 340 tussen Mijdrecht en Uithoorn niet langer te laten rijden. Voor Syntus Utrecht dé kans om niet langer met buslijn 130 vanaf het busstation in Uithoorn naar Mijdrecht te rijden. Vanuit Mijdrecht naar het busstation in Uithoorn is ook niet langer mogelijk zonder opgeworpen hindernissen.

Het CDA De Ronde Venen vindt het onbegrijpelijk dat in het overleg tussen provincie en de aanbieders van openbaar vervoer de busreizigers het nakijken hebben. Fractievoorzitter Simone Borgstede: “Bij elke gelegenheid geven we als CDA aan dat beter openbaar vervoer belangrijk is om de N201 te ontlasten. Helaas gebeurt het tegenovergestelde. De reistijden nemen door deze verandering toe. Dat zorgt er juist voor dat ze in de auto stappen. We zitten in een uithoek van de provincie en hebben te maken met twee vervoersregio’s. Het lijkt of we slachtoffer worden van de ligging van onze gemeente.”

Het is al langer bekend dat de slechte bereikbaarheid voor werknemers die met het openbaar vervoer reizen nadelige gevolgen heeft voor de werkgelegenheid in onze gemeente. Zo vertrekt Bayer uit Mijdrecht. Eerder stelde de ondernemingsvereniging VIB De Ronde Venen ook al dat het moeite kost medewerkers te vinden en te behouden door de slechte bereikbaarheid van het bedrijventerrein in Mijdrecht met openbaar vervoer.

Al maanden geleden heeft de gemeente ambtelijk bij andere instanties en organisaties aandacht gevraagd voor de overstap op het busstation in Uithoorn. Ook is toen al zorg uitgesproken over het plan van Connexxion om buslijn 340 in te korten tot Uithoorn en de plannen om buslijn 342 naar Schiphol niet meer vanuit Mijdrecht te laten rijden. Het belang van een goede aansluiting van lijn 130 richting Amstelveen is eveneens benadrukt.

Het antwoord dat de gemeente toen kreeg leek hoopvol. “Er is contact met collega-vervoerder Connexxion om de overstap te optimaliseren. We kunnen bevestigen dat er een redelijke overstap gehandhaafd blijft.” Hoe een en ander in de praktijk uitpakt, ervaren veel van onze inwoners sinds kort. De vraag is wat die mooie woorden waard zijn.

Het CDA begrijpt en ondersteunt de Jongeren Advies Commissie. Die is een petitie gestart om aandacht te vragen voor de slechte bereikbaarheid van de gemeente met openbaar vervoer. Het CDA roept iedereen op die petitie te tekenen via https://verbindderondevenen.nl.    

Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van B&W met als doel zo spoedig mogelijk de verdere afbraak van het openbaar vervoer een halt toe te roepen en er voor te zorgen dat de busmaatschappijen en provincies met betere oplossingen komen voor onze inwoners.

Op de foto: CDA-fractievoorzitter Simone BorgstedeAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbayerbedrijventerrein mijdrechtbusbaanbuslijn 130buslijn 340buslijn342cda de ronde venenconnexxiongemeente de ronde venengemeente uithoornjacjongeren adviescommissiemobiliteitopenbaar vervoerpetitie verbind de ronde venenprovincie noord-hollandprovincie utrechtrtv ronde venensimone borgstedesyntus utrechtuithoorn busstationuithoornlijnvib de ronde venenwerkzaamheden uithoornlijnwethouder alberta schuurs

Meer in dossier bayer

Meer in dossier bayer


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×