Busverbinding mijdrecht uithoorn vanaf maart weer mogelijk

Vanaf midden maart is er weer een busverbinding naar Uithoorn Busstation. Dat heeft wethouder Alberta Schuurs laten weten na gesprekken met de provincie Utrecht.

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat buslijn 340 geschrapt wordt vanwege het geringe aantal reizigersaantallen. Ook zou buslijn 130 zeven maanden lang niet naar Busstation Uithoorn rijden. In die maanden wordt er gewerkt aan het tramspoor van de Uithoornlijn. Daar was veel ophef over, want de ov-verbindingen in de regio zijn al beperkt. Studenten richtten een petitie op en meerdere lokale politieke partijen spraken zich uit over de nieuwe busdienstregeling.

Schuurs: ‘Slaat nergens op’

Ook het college vindt het niet acceptabel dat met name de rechtstreekse verbinding tussen Mijdrecht en Uithoorn Busstation komt te vervallen. Passagiers moeten vanaf 3 januari doordeweeks bij de Guido Gezellelaan in Uithoorn overstappen op een andere bus, een dikke kilometer verderop. “Dat slaat nergens op”, zegt wethouder Schuurs aan de telefoon.

Na gesprekken met de gemeente Uithoorn, de Vervoerregio Amsterdam en de Provincie Utrecht worden er nu extra bussen ingezet vanaf midden maart. Hierdoor kan lijn 130 weer doorrijden naar Uithoorn Busstation. Tussen 3 januari en maart is er geen vervangend vervoer.

“We zijn daar niet helemaal tevreden over”, zegt wethouder Schuurs. “Je snapt niet dat ze dit bedenken als oplossing. Dat snappen wij niet, en onze reizigers ook niet.” Schuurs had graag gezien dat het probleem al in januari verholpen zou zijn. “Helaas komen we niet verder dan dit. Het is wat het is.”

Betere voorbereiding

Het CDA had aan het college vragen gesteld over de busdienstregelingen. CDA-raadslid Simone Borgstede is niet tevreden met de oplossing die er nu ligt. “We weten toch al een eeuwigheid dat die tramlijn er gaat komen? Hoe kan het dan dat hier niet op voorgesorteerd is?” Volgens Borgstede hadden zowel de gemeente als de provincie hier beter op voorbereid moeten zijn.

Dat er tien weken lang geen goede verbinding is tussen Mijdrecht en Uithoorn vindt ze problematisch. “Net nu het winter is en het ov echt nodig is. Stuur desnoods een Syntus flexbus.”

Volwaardige alternatieven voor de auto

Ook student Lars is nog niet erg enthousiast over de oplossing. Hij is één van de initiatiefnemers achter de online petitie over ov in De Ronde Venen. Het is de zoveelste keer dat er buslijnen worden geschrapt of opgeknipt in de gemeente, zeggen de studenten. Dat moet veranderen. De petitie is inmiddels ruim 2700 keer getekend.

“De verbinding naar busstation Uithoorn was een druppel op
een gloeiende plaat”, zegt Lars. “Ook zonder de werkzaamheden aan de tramlijn
is het ov in onze regio ver onder de maat. En het wordt steeds slechter.” De
studenten hebben geen auto ter beschikking dus reizen voor hun opleiding veel
met het openbaar vervoer.

“Onze reistijd is twee tot drie keer zo lang als met de
auto. Wij willen gewoon volwaardige alternatieven voor de auto.” De studenten
blijven dan ook doorgaan met aandacht vragen voor dit probleem. Eind januari spreken
ze ook bij een vergadering van de Provinciale Staten hun zorgen uit.GemeenteMijdrechtNieuwsbusverbindingcdalijn 130lijn 340Mijdrechtopenbaar vervoerovpetitieprovinciale statensimone borgstedeuithoornuithoorn busstationwethouder alberta schuurs

Meer in dossier busverbinding

Meer in dossier busverbinding


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×