Politie vindt grote partij illegaal vuurwerk in schuur

De Ronde Venen – De politie trof afgelopen dinsdag 28 december jl, in een schuur in totaal 90,5 kilo vuurwerk, waarvan 77,5 kilo illegaal, aan. Het onderzoek naar de herkomst is gestart. De 20-jarige verdachte is meegenomen voor verhoor.

De politie bezocht het opgegeven adres in Waverveen na een melding over de mogelijke handel en verkoop van (illegaal) vuurwerk en trof daar meerdere dozen vuurwerk aan. Naast professioneel siervuurwerk en sierpotten, zijn er shells, nitraten en cobra’s in beslag genomen.

Vuurwerk is illegaal als het niet voldoet aan alle wettelijke eisen die gelden in ons land. Het is strafbaar om illegaal en of grote hoeveelheden legaal vuurwerk te (ver)kopen, in bezit te hebben of af te steken. Het is al jaren een toenemend maatschappelijk probleem. Naast overlast, schade, letsel en doden is het ook nog eens schadelijk voor het milieu. Bovendien is het in bezit hebben van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk in een woning ook erg gevaarlijk voor de buren en de hele buurt.

Door een toename van het gebruik van illegaal vuurwerk tegen hulpverleners en politie, wordt snel en hard opgetreden bij het transport, de handel, opslag en het gebruiken hiervan. Dit geldt ook voor het misbruiken van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan 0900-8844. Liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron en foto: www.politie.nlNieuwsVinkeveenWaverveencobragemeente de ronde venenillegaal vuurwerkmisdrijfnitratenpolitie de ronde venenrtv ronde venenshellsvuurwerkwaverveen

Meer in dossier cobra

Meer in dossier cobra


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×