Bayer na 50 jaar weg uit mijdrecht

Mijdrecht – Bayer vertrekt van het Bedrijventerrein in Mijdrecht en vestigt zich vanaf 1 augustus 2022 in het Oriongebouw in Hoofddorp, vlakbij luchthaven Schiphol. De organisatie brengt circa 350 medewerkers die op dit moment werkzaam zijn in Amsterdam en Mijdrecht samen op de nieuwe locatie.

De verhuizing komt op een logisch moment: de huur van het kantoor in Amsterdam loopt af en de locatie in Mijdrecht is toe aan vernieuwing. Na een rondgang met medewerkers en externe sleutelspelers, waarin de voor- en nadelen duidelijk zijn afgewogen, is besloten op een gezamenlijke locatie in Nederland verder te gaan.

De beslissing tot verhuizing maakt onderdeel uit van een reeks initiatieven bij Bayer om duurzamer te gaan werken, waaronder het inrichten van werken op afstand. De keuze is mede op het Orion-gebouw gevallen omwille van de mogelijkheid tot hybride werken en van het ontmoeten van elkaar. Daarnaast wil Bayer een inspirerende werkomgeving bieden voor de brede diversiteit aan teams.

Bayer zal het kantoor inrichten volgens het nieuwe kantoorconcept dat de groep wereldwijd wil toepassen. Patrick Lennaerts, Managing Director van Bayer BV, zegt hierover: “We hebben gezocht naar een locatie die goed bereikbaar was voor zowel onze medewerkers in de regio Mijdrecht als in Amsterdam. Het kantoor in Mijdrecht was echt toe aan renovatie en we hadden nu de unieke mogelijkheid om alle opties te evalueren en een nieuwe inspirerende werkplek te creëren die voldoet aan de nieuwe werkgewoonten, die duurzaam en futureproof is. Uiteraard heeft de keuze impact op al onze medewerkers en zal het even wennen zijn. Dat hybride werken door de pandemie de nieuwe standaard is geworden heeft wel geholpen in deze beslissing.”

De verhuizing naar Hoofddorp betekent ook dat Bayer na meer dan een halve eeuw vertrekt uit Mijdrecht. Bayer is actief in Mijdrecht sinds 1970. Tegenwoordig zijn in het gebouw aan de Energieweg voornamelijk administratieve functies gehuisvest, maar tot eind vorige eeuw werden op deze locatie ook producten vervaardigd, waaronder suikervervangers. Lennaerts: “Vertrekken uit Mijdrecht is geen gemakkelijke keuze voor ons. Bayer en medewerkers zijn door de jaren heen toch vergroeid met de plek. De kosten om het gebouw opnieuw state-of-the-art te maken waren echter onhaalbaar en dus zijn we tot de moeilijke conclusie gekomen dat we een nieuw onderkomen moesten zoeken. We hebben als organisatie steeds een uitstekende band gehad met de plaatselijke autoriteiten en samen met mijn collega-bestuurders sta ik erop om de lokale beleidsmakers te bedanken voor deze jarenlange goede samenwerking.”

De keuze voor Hoofddorp is gemaakt op basis van grondige criteria die zowel voortkwamen uit input van Bayer-medewerkers en stakeholders, als uit de Bayer corporate guidelines. Lennaerts: “Hoofddorp heeft een uitstekende bereikbaarheid, zowel met auto als het openbaar vervoer en de ligging ten opzichte van zowel Amsterdam, Schiphol als grote steden in Zuid-Holland is erg gunstig.”

Bayer is een wereldwijde onderneming met kerncompetenties op het gebied van gezondheidszorg en voeding. In het boekjaar 2020 had Bayer ongeveer 100.000 mensen in dienst. Samen realiseerden zij een omzet van € 41,4 miljard. De R & D-uitgaven bedroegen € 4,9 miljard.

Kijk voor meer informatie op www.bayer.com.

Op de foto: het Orion-gebouw in HoofddorpEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsbayer nederlandbedrijventerrein mijdrechtEconomieenergieweg mijdrechtgemeente de ronde venenMijdrechtorion gebouw hoofddorppatrick lennaertsrtv ronde venenverhuist naar hoofddorp


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×