Openstelling fort abcoude verruimd

Abcoude – De openstelling van het Fort bij Abcoude wordt verruimd, meldt Natuurmonumenten in een persbericht.

Sinds november 2021 is Fort bij Abcoude in het weekend opengesteld voor het publiek. Na een proefperiode van twee maanden concludeert Natuurmonumenten, de eigenaar van het fort, dat deze openstelling een succes is. Natuurmonumenten komt tot deze conclusie op basis vaneen evaluatie onder de vrijwillige poortwachters, BOA’s en medewerkers van Natuurmonumenten. Uit die evaluatie blijkt dat op zaterdag en zondag tientallen mensen een ommetje komen maken op het fort. De bezoekers houden zich daarbij goed aan de regels en er zijn geen overtredingen of vernielingen gemeld.

Vanaf komende februari zal Fort bij Abcoude niet alleen op zaterdag en zondag geopend zijn voor bezoekers, maar ook op donderdag. Ook de openingstijden zijn iets verruimd: de poorten zijn open van 10:00 tot en met 17:00 uur. Dankzij de inzet van de poortwachters kan Natuurmonumenten de openstelling voortzetten.

De openstelling kan alleen gerealiseerd worden als de bezoekers zich – net als in de proefperiode – aan de regels op het fort houden. Honden aan de lijn, poep opruimen, niet fietsen, op de paden blijven, afval mee naar huis nemen, geen vuur en versterkte muziek en geen privé-feestjes. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen tot 12 jaar worden begeleid door een volwassene.

Natuurmonumenten verspreidt een aantal keren per jaar de Nieuwsbrief Fort bij Abcoude. Hierin worden de omwonenden geïnformeerd over de ontwikkelingen op het fort. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief via vechtplassen@natuurmonumenten.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteNieuwsabcoudeCultuurerfgoedevaluatie openstelling fortfort bij abcoudegemeente de ronde venenhollandse waterliniemilitair erfgoednatuurmonumentenopeningstijden verruimdrtv ronde venenstelling van amsterdamunesco wereld erfgoedvrijwillige poortwachters


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×