Nieuwe expositie in winkelcentrum de lindeboom

Mijdrecht – Sinds kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen exposities organiseert in de pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht heeft het niet altijd meegezeten. Door de coronapandemie moest de galerie vaak gesloten blijven. Dat gebeurde ook de afgelopen maand, toen de galerie door de lockdown slechts twee weken de deuren kon openen. Op de Facebook-pagina van de vereniging is het toen getoonde werk nog wel te bewonderen.

Voor de maand februari is weer een nieuwe expositie ingericht met werk van Christine Bergkamp, Wilma Meijer en Tiny Mens. Het is een veelzijdige expositie met schilderijen, tekeningen, keramiek en glaskunstwerken. De tentoonstelling kun je van 3- tot en met 26 februari a.s. bezoeken op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur.  De kunstenaars zullen zelf als gastvrouwen optreden.

Christine Bergkamp is geboren in Friesland. Haar ambitie was om in Groningen een creatieve opleiding te volgen. Uiteindelijk is zij, naast kunstenaar, ontwerpster van tuinen geworden, Zij toont tekeningen, in diverse technieken uitgevoerd, en keramische objecten. Haar liefde voor de natuur laat ze daarbij ook blijken: “Wij moeten insecten koesteren om als mensheid te overleven op de aarde’” zegt zij. “Kunst is bij uitstek geschikt om een boodschap over te brengen.” Dat laat zij in haar werk duidelijk zien.

Wilma Meijer komt evenals Christine uit het noorden van het land. Zij is opgegroeid in Groningen, in een gezin waar altijd potlood, verf en papier voorhanden waren. In de 70-er jaren ging zij studeren aan de Academie voor Beeldende Vorming en zij studeerde af in Keramiek, Ruimtelijk Vormen en Kunstbeschouwing. In 2010 volgde zij een workshop in glas-in-lood en ontdekte daarbij de mogelijkheden van glasfusion. In deze expositie kan men bij haar werk deze betovering ervaren. Zij laat tevens werk van haar, in 1984 overleden moeder zien. “Veelkleurige linoleumdrukken, waarvan ik iedereen wil laten genieten.”

Tiny Mens volgde in Mijdrecht schilderlessen bij Marijke Zwart. Ook daarna bleef zij met nieuwe technieken experimenteren. Zij werkt met zowel acryl- als olieverf. “Bij olieverf vind ik de kleuren meer tot hun recht komen, maar het nadeel is de langere droogtijd. Het toevoegen van een gel of een ander materiaal, zoals zand, kan een verrassend resultaat opleveren.” Tiny haalt haar inspiratie uit haar omgeving. Vaak gebaseerd op een foto die zij maakt tijdens een fietstocht, of die zij tegenkomt in een tijdschrift.

Kijk voor meer informatie over de expositie en over KunstRondeVenen op www.kunstrondevenen.nl of op de Facebook-pagina.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnischristine bergkampcoronaCultuurgemeente de ronde venenkunstenaarsvereniging kunstrondevenenlockdownMijdrechtpop up kunstgaleriertv ronde venentiny menswilma meijerwinkelcentrum de lindeboom mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×