Ivn-winterwandelingen gaan weer van start

De Ronde Venen – De IVN-winterwandelingen gaan weer van start. De eerste winterwandeling is op zaterdag 19 februari a.s. onder het motto ‘met IVN langs de zoom van de stad’. 

De wandeling start in Abcoude en voert eerst lang het Gein met eeuwenoude boerderijen en buitenplaatsen en uitzicht op weids polderland. Daarna gaat het door een recenter, in de vorige eeuw aangelegd natuurgebied, onder de rook van de stad. De deelnemers aan de wandeling gaan het verschil in landschap en beplanting ontdekken.

Tijdens de wandeling wordt aandacht besteed aan de (natuur)historische aspecten van het gebied. Natuurlijk is er ook aandacht voor de aankondigers van het voorjaar: uitlopende knoppen aan boomtakken en vogelgeluiden. De wandeling beslaat zo’n 9 km. 

Vanwege de coronamaatregelen wordt direct bij het startpunt van de wandeling verzameld: de parkeerplaats bij NS station Abcoude c.q. Sporthuis Abcoude. De wandeling start om 09:30 uur en en rond 12:30 uur is iedereen weer terug bij het startpunt. De organisatoren verwachten dat iedereen zich aan de dan geldende coronamaatregelen houdt.

Draag voldoende warme kleding en goede wandelschoenen. Neem ook iets te drinken mee voor tijdens de korte koffiestop onderweg.

Neem voor verdere informatie  contact op met Hans Tuinenburg via winterwandelen@ivn-drvu.nl of telefonisch op 06 18 08 23 28.

Kijk voor meer informatie over het IVN en haar activiteiten op www.ivn-drvu.nl.

Foto: Marion LeenenAbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisabcoudegemeente de ronde venenhans tuinenburghet geinivn de ronde venen uithoornivn winterwandelingmilieunatuurns-station abcoudertv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×