Het grote lijsttrekkersdebat de ronde venen

De Ronde Venen – Afgelopen maandagavond vond in De Boei in Vinkeveen het grote lijsttrekkersdebat De Ronde Venen plaats. Onder leiding van Patrick Lodiers gingen de lijsttrekkers van de acht politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart a.s. met elkaar in debat. Aan de orde kwamen onderwerpen als wonen, verkeer, sociaal beleid, financiën, participatie en duurzaamheid.

Voorafgaand aan het debat sprak Patrick Lodiers met burgemeester Maarten Divendal over de situatie in Oekraïne. In dat kader benadrukte burgemeester Divendal dat het een groot goed is dat in Nederland democratische verkiezingen kunnen worden gehouden. 

De lijsttrekkers gingen daarna in één-op-één-debatjes in op stellingen als ‘In 2040 moet De Ronde Venen klimaatneutraal zijn’, ‘Maximumsnelheid in de kernen moet naar 30 km/u’, ‘Lokale lasten mogen omhoog voor instandhouding van de voorzieningen’ en ‘Mantelzorgers moeten meer ondersteund worden door de gemeente’. 

De acht lijsttrekkers gingen met elkaar in debat over het afvalbeleid en bouwen in het buitengebied. 

De lijsttrekkers gingen ook met elkaar in de slag met door inwoners van De Ronde Venen ingestuurde vragen, waarvan er vijf waren geselecteerd, die door de inzenders zelf waren ingesproken. Zo vroeg Pawel om vernieuwing van de skatebaan in Mijdrecht. Hierbij bood hij gelijk aan burgemeester Divendal een ’truc’ aan te leren. Kijk HIER naar het antwoord van de burgemeester.

Verder vroeg Eveline om een betaalbare woning, vroeg Wim om elektrisch varen op de Vinkeveense Plassen, wilde Wouter weten hoe inwoners betrokken kunnen worden bij de gemeente en vroeg Rody of de politici bij het nemen van beslissingen wel eens naar hun ‘vroegere ik’ luisterden.

Aan het eind van het debat mochten de lijsttrekkers proberen Noah, die op 16 maart a.s. 18 jaar wordt en dus mag gaan stemmen, op hun partij te laten stemmen. Wie dat gelukt is, is het geheim van het stemhokje.

Het lijsttrekkersdebat is HIER te vinden. De afzonderlijke onderdelen van het debat zijn ook te bekijken via de aparte linkjes die onder de YouTube-video staan vermeld.

[prepr_ ]AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisburgemeester maarten divendalgemeente de ronde venengemeentebestuurgemeenteraad de ronde venengemeenteraadsverkiezingen 2022lijsttrekkersdebatpatrick lodiersrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×