Woning uit verhuur na drugsvondst

Mijdrecht – Een woning aan Hofland in Mijdrecht wordt de komende maanden niet verhuurd nadat begin dit jaar harddrugs waren gevonden. De vondst van de drugs was voor de eigenaar een grote verrassing. Hij besloot het huurcontract onmiddellijk te beëindigen en de woning te laten ontruimen. Ook wordt de woning minimaal twee maanden niet verhuurd om de rust en veiligheid in de omgeving te laten terugkeren.

Burgemeester Maarten Divendal waardeert dat de woningeigenaar zijn verantwoordelijkheid neemt na de drugsvondst en de woning tijdelijk uit de verhuur haalt. ,,In het contact dat we hadden met de eigenaar bleek de vondst van drugs ook voor hem een verrassing en een schok. De eigenaar heeft vervolgens zelf besloten maatregelen te nemen om rust en veiligheid in de omgeving te herstellen. Het is goed om te zien hoe hij dit oppakt. Een eigenaar moet altijd alert zijn aan wie een pand wordt verhuurd. Als daar dingen gebeuren die het daglicht niet verdragen krijgt ook de eigenaar de gevolgen voor zijn kiezen.’’

Wees alert bij verhuur van een woning! Bij de verhuur van een woning of bedrijfspand is het belangrijk dat een potentiële huurder grondig wordt gescreend en dat de eigenaar alert is op verdachte omstandigheden. Door alert te zijn voorkomt de eigenaar zelf betrokken te raken bij criminaliteit. Op www.politie.nl is onder vastgoedfraude een handige brochure te vinden met tips waarop verhuurders alert moeten zijn bij de verhuur van hun woning of pand.

Bij het pand aan Hofland trof de politie op 5 januari 2022 100 gram harddrugs en € 3.500 cash aan. Twee personen werden aangehouden, waarvan één uit De Ronde Venen. De politie heeft verder een gestolen motor, vuurwerk, 5 telefoons en 4 vervalste kentekenplaten in beslag genomen. Ook is verpakkingsmateriaal voor harddrugs en een weegschaal aangetroffen. Energieleverancier Stedin heeft aangifte gedaan van diefstal.GemeenteMijdrechtNieuwsaangifte diefstalburgemeester maarten divendalcash geldgemeente de ronde venenharddrugshofland mijdrechtMijdrechtondermijnende activiteitenpand uit verhuurrtv ronde venenstedin

Meer in dossier aangifte diefstal

Meer in dossier aangifte diefstal


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×