De ronde venen een van de meest bedrijvige gemeenten

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen is – relatief gezien – de meest bedrijvige gemeente van het Groene Hart. Dit schrijft het AD Woerden op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel.

De gemeente telde op 1 januari jl. 1626 bedrijven per 10.000 inwoners. Binnen het Groene Hart staat De Ronde Venen daarmee ruimschoots op kop. 

Ook binnen de provincie Utrecht is De Ronde Venen één van de bedrijvigste gemeenten. De gemeente neemt daar de vierde plek in, na Woudenberg, Eemnes en Baarn. Buurgemeenten als Woerden met 1.464- en Stichtse Vecht met 1.427 bedrijven per 10.000 inwoners staan hiermee op de 13e respectievelijk 15e plaats in de provincie. Ook provinciehoofdstad Utrecht scoort lager dan De Ronde Venen. Met 1.575 bedrijven per 10.000 inwoners staat de stad op de zevende plaats.

Bij het aantal starters per 10.000 inwoners scoort De Ronde Venen ook goed. Met 158 starters per 10.000 inwoners staat het op de zesde plek. Bij het aantal stoppers per 10.000 inwoners staat De Ronde Venen echter met 84 stoppers per 10.000 inwoners op de achtste plek.

Volgens de onderzoekers van het Handelsregister komt dit alles door de ligging van De Ronde Venen langs de A2 tussen Amsterdam en Utrecht en vlakbij luchthaven Schiphol. Gemeenten met het hoogste aandeel vestigingen bevinden zich in de zogeheten ‘A2-as’, in de noordvleugel van de Randstad en centraal in het land. ,,Dat de A2-as sterk naar voren komt, heeft alles te maken met de voordelen van een centrale ligging, letterlijk centraal in het land”, zegt Otto Raspe, onderzoeker van Rabobank, tegen KVK.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisad woerdenbedrijvigheidbedrijvigste gemeente groene hartEconomiegemeente de ronde venengroene hartkamer van koophandelprovincie utrechtrtv ronde venen

Meer in dossier ad woerden

Meer in dossier ad woerden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×