Gemeente koopt lap grond langs n201

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen heeft een perceel van ruim 1 ha.  grond langs de N201 in Mijdrecht gekocht. De grond is bedoeld om de vraag naar bedrijventerrein op te vangen. Het terrein aan de Provincialeweg 7A kan ook een rol spelen bij het afsnijden van de bocht in de N201 in Mijdrecht. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van € 910.000.

Wethouder Rein Kroon: ,In dit gebied heeft de gemeente al 18 ha. Door deze aankoop verstevigen wij onze grondpositie en vergroten wij de mogelijkheden voor onze ondernemers. Er is veel vraag naar bedrijventerrein, regelmatig staan ondernemers bij mij op de stoep. Voor het overgrote deel zijn dat lokale bedrijven. Vanuit die lokale bedrijven is er vraag naar 12 ha. Daarnaast kan het perceel een rol spelen om verkeer op de N201 beter te laten doorstromen.’’

Het perceel Provincialeweg 7A ligt aan de N201 tegenover het terrein van Johnson en is niet in gebruik. Op het terrein staat een woning die in slechte staat verkeert en gesloopt wordt. De achterliggende grond is verwilderd en dicht bebost. Om verdere overwoekering tegen te gaan wordt dit verwijderd.

De gemeenteraad is in januari van dit jaar akkoord gegaan met de aankoop. Dit is gebeurd in een vertrouwelijke vergadering om financiële- en economische belangen van partijen niet te schaden. Vorige week is de verkoop bij de notaris afgehandeld en is het besluit openbaar geworden.EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsaankoop perceel langs n201gemeente de ronde venengrondpositiertv ronde venenstrekken bocht n201 bij mijdrechtuitbreiding bedrijventerreinwethouder rein kroon

Meer in dossier aankoop perceel langs n201

Meer in dossier aankoop perceel langs n201


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×