Ronde venen belang grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen

Ronde Venen Belang is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Van vier zetels is de lokale partij naar tien zetels gegaan. “Ik ben er nog beduusd van”, reageert partijtrekker Maarten van der Greft. Een overwinning had hij wel verwacht, maar niet dat zijn partij er zes zetels bij zou krijgen. “Onze inwoners hebben gesproken voor een echt lokaal geluid. Wij kijken er naar uit om samen met andere partijen dit om te zetten in goede plannen voor onze gemeente.”

De VVD en het CDA hebben beiden twee zetels moeten inleveren. “Een teleurstelling”, reageert VVD-lijsttrekker Bart Richter. De nieuwe lokale partij Inwoners Collectief krijgt één zetel na deze eerste telling. De daadwerkelijke uitslag kan nog afwijken.

[prepr_photo b43d8cce-2dcc-4ab7-9a4c-f9e77f2de05e]

Opkomst

In totaal heeft 59,6 procent van de stemgerechtigde inwoners hun stem uitgebracht. Dat ligt dichtbij het percentage vier jaar geleden, toen ging 60,3 procent van de inwoners naar de stembus.

De verkiezingsuitslag wordt maandag 21 maart officieel vastgesteld tijdens een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis.

Reacties lijsttrekkers

Tijdens de live-uitzending van RTV Ronde Venen gaven de meeste lijsttrekkers van de partijen hun eerste reactie.GemeenteNieuwsgemeenteraadsverkiezingenronde venen belangverkiezingen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×