Zes rondeveense kinderen krijgen rondeveense topper

De Ronde Venen – Zes kinderen uit De Ronde Venen hebben de afgelopen weken een Rondeveense Topper ontvangen. Zij kregen die onderscheiding voor hun bijzondere maatschappelijke inzet en vanwege het feit dat zij een voorbeeld zijn voor hun omgeving en voor anderen. De Toppers werden uitgereikt doorburgemeester Divendal en afwisselend de wethouders Kroon, Schuurs en Van Uden.

De Ronde Venen zet jaarlijks kinderen in het zonnetje die zich maatschappelijk inzetten en daarmee een voorbeeld zijn. Door betrokken te zijn bij mensen om zich heen inspireren zij anderen en dragen zij zo bij aan een samenleving waarin we voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. Hiervoor verdienen zij een Rondeveense Topper.

Vanwege de toen nog geldende coronamaatregelen zijn de onderscheidingen bij de kinderen thuis uitgereikt.

De Rondeveense Toppers 2022 zijn: 

• Eliahna Foulouh woont in Mijdrecht en is 10 jaar. Zij is erg behulpzaam voor haar zusje die een beperking heeft. Zij staat altijd klaar voor haar zusje die altijd op haar kan rekenen. Eliahna is daarnaast bezig met haar droom om zangeres te worden en was te zien in de Voice Kids. Zelfs in deze drukke en spannende periode vergat ze haar zusje niet.
Quinten Rademakers (8) woont in Vinkeveen en haalde geld op voor de Voedselbank. Met de opbrengst daarvan heeft De Voedselbank producten gekocht speciaal voor kinderen. Quinten heeft deze producten zelf uitgekozen.
• Abel Fluit, 13 jaar, woont in Abcoude en zet zich als vrijwilliger in voor FC Abcoude. Als jeugdspeler traint hij jonge kinderen. Met inzet, enthousiasme en betrokkenheid is hij een inspiratie voor vele andere sporters en vrijwilligers.
• Jasper Eigenhuis woont in Amstelhoek en is 15 jaar. Hij heeft het 22q11.2 deletie syndroom en is hiervoor een hele actieve ambassadeur. Al zeker 6 jaar vraagt hij aandacht voor dit syndroom, onder andere via de Stichting Steun 22Q11. Hij staat onder andere op flyers en billboards om aandacht te vragen voor dit nog veelal onbekende syndroom.
• Lucas Koorn en Sanne Wigt, beiden 12 jaar, hebben zich de afgelopen twee jaar, ook tijdens de moeilijke coronatijd, met veel enthousiasme ingezet als kinderburgemeester. Zij gingen samen met de burgemeester of één van de wethouders mee naar officiële gelegenheden en spraken zich in filmpjes op social media uit over voor kinderen belangrijke onderwerpen als pesten.

De Rondeveense Topper wordt jaarlijks uitgereikt. Meer informatie is te vinden op www.rondevenen.nl. Hier kunnen kinderen ook worden aangemeld voor de Rondeveense Topper.AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisabel fluiteliahna foulouhgemeente de ronde venenJasper Eigenhuiskinderburgemeester lucas koornkinderburgemeester sanne wigtmaatschappelijke inzetquinten rademakersrondeveense toppers 2022rtv ronde venenvoorbeeld

Meer in dossier abel fluit

Meer in dossier abel fluit


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×