Alzheimer cafes worden dementiezorg de ronde venen

De Ronde Venen – Woensdagavond 13 april zijn belangstellenden van 19:00 tot 22:00 uur welkom in De Boei in Vinkeveen voor een bijzondere avond. Deze avond wordt afscheid genomen van het Alzheimer Café en kunnen inwoners in plaats daarvan kennismaken met Dementiezorg De Ronde Venen.

De Alzheimer Cafés Abcoude en Vinkeveen hebben vele jaren inwoners geïnformeerd over allerlei zaken omtrent geheugenproblematiek. Door corona zijn hun activiteiten stil komen te liggen. Vanuit het project Samen Dementievriendelijk zijn andere wegen gevonden om inwoners te informeren, zoals de geheugenkoffer en het Mantelzorg- en Dementietrefpunt. Hieruit is Dementiezorg De Ronde Venen ontstaan.

Voor het afscheid van de Alzheimer Cafés is een mooi programma samengesteld. Barbara van Oppelaar geeft inzicht in dementie vanuit het perspectief van de persoon met dementie. Evarea verzorgt de voorstelling “De Klosdochter” en zangeres Kim Erkens laat zien hoe door middel van muziek contact gemaakt kan worden met mensen met dementie.

Deze avond is voor mantelzorgers, mensen met geheugenproblemen, professionals en andere geïnteresseerden. Voor deze avond moet u zich aanmelden via mantelzorg@stdb.nl of telefonisch op (0297) 230 280.

Mantelzorg De Ronde Venen is er voor alle mantelzorgers in De Ronde Venen en geeft ondersteuning bij de zorg voor een ander. Zorgt u voor iemand in uw omgeving en staat u nog niet ingeschreven? Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier op www.mantelzorgderondevenen.nl. Mantelzorg De Ronde Venen is onderdeel van Tympaan-De Baat.

Voor meer informatie over deze avond of over mantelzorg kunt u contact opnemen via mantelzorg@stdb.nl of op (0297) 230 280 en vraag dan naar Ester of Tanja.AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteNieuwsVinkeveenWaverveenalzheimercafesbarbara van oppelaarde boei vinkeveende klosdochterdementiedementiezorg de ronde venenevareagemeente de ronde venenkim erkensmantelzorg de ronde venenrtv ronde venentympaan de baatziekte van alzheimerzorg

Meer in dossier alzheimercafes

Meer in dossier alzheimercafes


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×