Week van de stenen winkel in mijdrecht dorp

Mijdrecht – In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook Mijdrecht Dorp doet mee met deze week om zo de lokale winkeliers in het zonnetje te zetten.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en aan de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een social mediabericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Swaab Juweliers is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1980 werd de winkel van Ed & Anneke Swaab-Okkerse geopend in Mijdrecht, Paul & Angelique hebben na een grote verbouwing in 2012 de winkel naar 100 m2 winkel-vloeroppervlak gebracht. Dit alles met vriendelijke dorpse betrokkenheid. Daarom is de winkel niet meer weg te denken uit het lokale winkelcentrum.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is klanten bewust maken van de droom die ik vroeger als klein meisje had,” vertelt eigenaar Angelique Swaab. “Klanten helpen en blij maken met iets moois is wat ik het liefste doe. Tijdens de lockdown werd het me duidelijk dat als er geen fysieke winkels meer in ons dorp zouden zijn, de sfeer in een dorp totaal zal veranderen. Want zeg nu zelf: hoe gezellig is het om na een dagje winkelen die dag af te sluiten in een van onze gezellige restaurantjes? Dat gevoel haal je toch niet uit een internet bestelling?

We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Mijdrecht Dorp de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Volg Mijdrecht Dorp op Facebook en Instagram zodat je op de hoogte blijft van alles wat er speelt bij onze lokale ondernemers en extra acties die worden gehouden tijdens de “Week van de Stenen winkel”!EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsaandacht lokale stenen winkelsdetailhandelEconomiegemeente de ronde venenmarian bekkersMijdrechtmijdrecht dorprtv ronde venenweek van de stenen winkel

Meer in dossier aandacht lokale stenen winkels

Meer in dossier aandacht lokale stenen winkels


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×