Nieuwe expositie in winkelcentrum de lindeboom

Mijdrecht – Flory Oerlemans Pels en Alex Stempels exposeren van 5 tot en met 28 mei a.s. in de galerie van kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom 7.

Flory laat je genieten van haar impressionistische schilderijen en aquarellen en van haar expressionistische juwelen. Alex toont zijn (sur-)realistische schilderijen en portretten. De kunstenaars zullen zelf in de galerie aanwezig zijn, die ook deze maand geopend is van donderdag tot en met  zaterdag, van 12:00 tot 16:00 uur.

Flory Oerlemans Pels is een bekende Amsterdamse beeldend kunstenaar, die inmiddels al twintig jaar woont en werkt in Abcoude. Haar tuinhuis is haar atelier. Toen ze nog een klein meisje was bepaalden tekenen en schrijven haar leven. Dat is nog zo en daar zijn schilderen en sieraden maken bij gekomen. Zij volgde een opleiding aan de Rietveld Academie en werkte daarna als copywriter en journalist. Met haar toenmalige man richtte zij een succesvol marketing- en reclamebureau op.

Flory vertelt over haar beeldende werk: ‘Ik schilder graag in lichte, rijke kleuren en veelal in een dromerige, impressionistische stijl. Ik werk met acryl- en olieverf en maak ook aquarellen. Thema’s zijn vaak koeien, vrouwen en poezen.’ Tussen de bedrijven door volgde zij een opleiding als edelsmid. Het op kleine schaal, driedimensionaal werken geeft haar inspiratie en energie. Haar juwelenlijn heet Regina Jewelry, die bestaat uit grote, expressionistische broches, colliers en oorbellen, gemaakt uit zilver, met vintageonderdeeltjes, porselein, parels en edelstenen.

Binnen De Ronde Venen kent men Alex Stempels vooral als schilder van portretten van bekende Nederlanders, zoals Johan Cruyff, Joop van den Ende, Rutger Hauer, Jeroen Krabbé en Rijk de Gooyer. Daarnaast maakt hij werken die vooral een verbeelding zijn van zijn creatieve geest. Alex Stempels woont in Wilnis.

Hij vertelt: ‘Ik maak graag foto’s of zoek mooie beelden op het internet. Die vormen de basis van ideeën die ik dan uitwerk op de computer, door beelden samen te voegen. Vervolgens maak ik een schets met potlood of grafietstift en ga daarna pas schilderen. Acryl heeft mijn voorkeur, omdat ik daarmee snel kan doorwerken door de korte droogtijd.’.

De werken van Alex moeten iets onverwachts hebben, anders past het niet bij hem. Zo schilderde hij Rembrandt, naar een van diens zelfportretten, maar hij voorzag de meester van oordopjes en een smartphone, met op het scherm een afspeellijst van Spotify. Zo raakte hij ook geïnspireerd door een oude tafel en door de Vinkeveense Plassen. ‘Wat zou er gebeuren als je de tafel zou omkeren, zou voorzien van drijvers en er dan een buitenboordmotor aan zou hangen?’

Kijk voor meer informatie over de expositie, de kunstenaarsvereniging en de kunstenaars op www.kunstrondevenen.nl en op de Facebookpagina van de vereniging.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsWilnisabcoudealex stempelsCultuurflory oerlemans pelsgalerie winkelcentrum de lindeboomgemeente de ronde venenkunstenaarsvereniging kunstrondevenenrtv ronde venenWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×