Blij met inzet kinderombudsvrouw op pestgebied

De Ronde Venen – Vorige week donderdag ontvingen de nieuwe Sta Sterk-trainers in Vinkeveen hun diploma en genoten zij aansluitend van een feestelijke lunch bij ‘t Veenhoekje. De lunch werd bereid en vol trots gepresenteerd door cliënten van deze dagbesteding met een verstandelijke beperking.

De Sta Sterk-trainers staan graag klaar om ouders, kinderen en organisaties te helpen bij het versterken van weerbaarheid en met het omgaan met pesten. Zij kunnen als deskundige meedenken met ouders en/of de school, kinderopvang of (sport)vereniging.

“Het blijft verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt “zegt Mirelle Valentijn uit Wilnis, docent aan het Kenniscentrum.

Dit bleek afgelopen week maar weer eens toen Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer het rapport ‘In eenzaamheid gepest’ presenteerde. Haar belangrijkste boodschap: ‘Om het probleem van pesten aan te pakken, moet breder worden gekeken dan alleen naar pesten op school.’

Dit sluit aan op de visie van het Kenniscentrum. De belangrijkste reden voor het rapport van de kinderombudsvrouw is dat kinderen het meeste last van pesten hebben als zij op meerdere plekken gepest worden én als zij niet praten over pesten. Pesten gebeurt het meest op school en toch vindt pesten overal plaats. Kinderen die op meerdere plekken en vaker gepest worden, geven aan hun leven een onvoldoende. Zij vinden het o.a. belangrijk dat andere kinderen weten hoe het voelt om gepest te worden. “Het geeft mij een goed gevoel dat wij ons landelijk team opnieuw hebben kunnen uitbreiden om het verschil te maken” Aldus Mirelle.

De trainers van de stichting Omgaan met Pesten zetten zich al jaren in om het pestprobleem aan te pakken. De basis voor de workshops, trainingen en anti-pestprogramma’s vormt de Sta Sterk-methodiek. Met behulp van deze methode wordt al meer dan 30 jaar in heel Nederland aan kinderen en jongeren geleerd hoe zij op een respectvolle manier voor zichzelf en voor een ander kunnen opkomen. De anti-pestprojecten staan in de lijst van veelbelovende anti-pestprogramma’s van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. De professionele trainers van Stichting Omgaan met Pesten zijn werkzaam vanuit hun eigen praktijk, school of organisatie. In het najaar starten opnieuw opleidingsgroepen in Vinkeveen. Kijk voor meer informatie op www.omgaanmetpesten.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniseenzaamheidgemeente de ronde venenkenniscentrum omgaan met pestenkinderombudsvrouwministerie onderwijs cultuur wetenschapmirelle valentijnomgaan met pestenonderwijspestenpesten op schoolrapport in eenzaamheid gepestrtv ronde venensta sterk methodieksta sterk trainersstichting omgaan met pestenzorg


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×