Dierenambulance hard op zoek naar vrijwilligers: "er worden extreem veel dieren gedumpt"

De nood is hoog bij Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland. Er is momenteel een ernstig vrijwilligerstekort, vertelt coördinator Miriam Bosman. “Veel mensen zijn uitgevallen door ziekte en persoonlijke omstandigheden.”

Dat komt op een slecht moment, want het is uitzonderlijk druk bij de Dierenambulance. “Er worden ontzettend veel dieren gedumpt momenteel”, vertelt Bosman. “Je kan merken dat het vakantie is.”

Dierenpensions overvol

De Dierenambulance krijgt deze zomer meer meldingen dan andere jaren, zegt Bosman. “Het is dit jaar echt extreem.” Ze somt op: “Konijnen, cavia’s, kittens.. in de afgelopen twee, drie weken hebben we zeker al 13 of 14 gedumpte kittens gevonden.” En dan is de vakantie pas net begonnen.

Waarom het dit jaar erger is? “Ik denk omdat veel mensen twee jaar niet op vakantie zijn geweest vanwege corona. Ze hebben er nu veel voor over om toch te kunnen gaan.” Veel dierenpensions zitten al vol, vertelt Bosman. “Er kan niet aan de vraag worden voldoen. Dus worden dieren maar gedumpt.”

Dit jaar zijn er ook veel konijnen gevonden, omdat opvangplekken voor konijnen vol zitten. Bij deze Dierenambulance waren ze er op tijd bij. “Toen ik hoorde dat de opvang de dieren niet langer op kon halen, zijn we meteen gaan klussen.” Ze bouwden een konijnenflat waar de dieren de zomer kunnen overbruggen.

Chauffeuren

De huidige vrijwilligers zijn oververmoeid, vertelt Bosman. “Ik heb vorige week 70 uur gedraaid. Ik draai zeven nachtdiensten per week.” Dat doet ze naast haar gewone werk, waar ze bijna niet meer aan toekomt. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig.

“We zoeken met name chauffeurs. Maar wij passen ons aan.” Zo snapt Bosman dat niet iedereen “al die ellende wil zien”. Ook mensen die geen aangereden huisdieren willen zien, kunnen helpen. Zo kunnen ze worden ingezet om egels of gewonde vogeltjes op te halen. “Alle hulp is welkom.”AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisdierenambulancedierenambulance ronde venen amstellandgedumpte dierenkittenskonijnenopvangmiriam bosvrijwilligerszomervakantie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×