Eerste lustrumeditie groot abcouder dictee

Abcoude – Anderhalvemetersamenleving, viruswappie, coronaquarantaine, 5G-coronacomplottheorie, en hydroxychloroquine waren enkele van de woorden waarover iedereen het in de afgelopen jaren had. Corona, de reden van deze lijst met nieuwe woorden, zorgde ervoor dat het Groot Abcouder Dictee afgelopen jaren niet kon worden georganiseerd.

Dit jaar gaat de organisatie er vanuit dat het dictee wel kan plaatsvinden, tenzij corona weer spelbreker is. Het 5e Groot Abcouder Dictee zal plaatsvinden op maandag 26 september a.s. in Boutique Hotel De Witte Dame. De deuren gaan open vanaf 19:30 uur. Het dictee start om 20:00 uur. Voorlezer dit jaar is presentator Jeroen Kijk in de Vegte. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Stichting ‘Mag ik dan bij jou’. Dit is een stichting die financiële ondersteuning biedt aan ouders met een kind met kanker die, door ziekte van hun kind, financiële hulp nodig hebben

De deelnemers die zich al hadden opgegeven voor de editie van 2020 kunnen deelnemen aan het dictee. Mocht er iemand zijn die zich toch wil terugtrekken vanwege coronagevaar, dan kan dat. Laat dat de organisatie dan voor vrijdag 26 augustus a.s. weten en geef dan aan of het deelnemersgeld moet worden teruggestort, of dat het geld ten goede komt aan het goede doel.

Evenals de vorige editie bestaat het dictee dit jaar uit een ‘invuldictee’: alleen de moeilijke woorden hoeven ingevuld te worden. Er gaat dus geen tijd verloren met het schrijven van lange zinnen, maar de deelnemers kunnen zich volledig concentreren op de moeilijke woorden. Lion en dicteeschrijver Bob Zevering had gevraagd om mooie dicteewoorden. Hij heeft een aantal mooie dicteewoorden ontvangen, waarvan  er uiteindelijk één is verwerkt in het dictee! Wie weet hoort u dus uw woord terug in het lustrumdictee. Dat betekent toch één fout minder bij het te maken dictee!

Neem voor vragen en/of aanmelding per e-mail contact op met de Lions Abcoude Baambrugge via abcoude.baambrugge@lions.nl.

De jubileumeditie van Het Groot Abcouder Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door: RegioBank Abcoude, Jan Accountants, Boutique Hotel De Witte Dame, The Readshop, Boutique Des Fleurs, Learn the Language, Printon, Bakkerij Both en alle deelnemers.

Informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van de Lions Abcoude Baambrugge.

Kijk HIER naar een reportage uit ons nieuwsprogramma Nieuwsronde die wij maakten over het Groot Abcouder Dictee.AbcoudeBaambruggeCultuurNieuwsabcoudeanderhalvemetersamenlevingbob zeveringboutique hotel de witte dame abcoudeCultuurgemeente de ronde venengroot abcouder dicteeinvuldicteejeroen kijk in de vegtelions abcoude baambruggertv ronde venenstichting mag ik dan bij jou


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×