Hulp voor inwoners met energiearmoede

De Ronde Venen – De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. Samen met de Energieke Rondeveners komt gemeente De Ronde Venen deze huishoudens tegemoet met een speciale klusbrigade. Dit zijn energiecoaches en klussers die inwoners direct helpen kleine energiebesparende maatregelen te plaatsen. Ook krijgen inwoners advies over hoe zij eenvoudig nog meer geld kunnen besparen op hun energierekening.

Aanmelden voor het gratis bezoek kan via de website van de Energieke Rondeveners.

Inwoners besparen tientallen euro┬┤s per jaar op de steeds hogere energierekening door kleine aanpassingen aan te brengen aan hun woning. Denk hierbij aan het plaatsen van een brievenbusborstel, tochtstrips of radiatorfolie.

Om inwoners hierbij te helpen komt de gemeente met een gespecialiseerde klusbrigade. Zij gaan op bezoek bij inwoners om kleine energiebesparende maatregelen te plaatsen. Met deze aanpassingen zijn woningen energiezuiniger. Ook adviseert de energiecoach de bewoner over andere manieren om geld te besparen op de energierekening.

Deze actie voor huishoudens met een kleine portemonnee staat los van de waardebonnenactie voor energiebesparende producten en de energietoeslag. Kijk voor meer informatie over deze eenmalige energietoeslag op www.derondevenen.nl/energietoeslag.

Vragen over de actie? Stuur dan een e-mail via energiehulp@energieke-rondeveners.nl.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisenergie armoedeenergiebesparende maatregelenenergiecoachenergieke rondevenersenergietoeslag lage inkomensgemeente de ronde venenklusbrigadertv ronde venenwaardebon energiebesparende producten

Meer in dossier energie armoede

Meer in dossier energie armoede


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×