Van woensdag tot en met vrijdag stakingen in streekvervoer

Regio – Omdat de FNV het niet eens is met de cao voor buschauffeurs in het streekvervoer, roept ze buschauffeurs op deze week te staken. Hierdoor moeten reizigers met het streekvervoer in het gehele land van woensdag 19 oktober tot en met vrijdag 21 oktober rekening houden met uitvallende ritten.

De FNV wil onder meer een compensatie voor de prijsstijgingen van 10%  en een vermindering van de werkdruk. De roosters zijn onregelmatig en het ziekteverzuim is groot, zegt FNV. De FNV heeft de huidige cao nooit ondertekend, maar omdat vakbond CNV dat wel heeft gedaan geldt die cao. 

Hoeveel bussen uitvallen is niet van tevoren te zeggen, zeggen de werkgevers. Op de dagen zelf wordt duidelijk wat de omvang van deze staking is. Dat hangt ook af van de stakingsbereidheid van de chauffeurs. Volgens vakbond FNV komt 70 tot 80% van het streekbusvervoer stil te liggen als al hun leden meedoen.

De werkgevers laten weten dat ze niet in gesprek gaan met FNV over de huidige cao, omdat die al geldt.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscao streekvervoercnvconnexxionfnv streekvervoergemeente de ronde venenmobilitieitopenbaar vervoerrtv ronde venenstaking fnv ledenstreekvervoersyntus utrechtuitvallen rittenwoensdag tot en met vrijdag


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×