Corinne ellemeet: tweede kamer onveilige werkomgeving

Den Haag/Abcoude – Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet uit Abcoude heeft in een persoonlijk verhaal op social media haar zorgen geuit over de volgens haar extreem onveilige werkomgeving waar zij en haar collega Tweede Kamer-en kabinetsleden mee te maken hebben.

Ze schrijft: “Wat er echt inhakt, zijn niet zozeer de uren als wel de haat, agressie, minachting en beledigingen die je regelmatig over je heen krijgt.” Aanleiding voor het bericht van het GroenLinkse Kamerlid  is dat VVD-Kamerlid Ockje Tellegen stopt in de Tweede Kamer door een burn-out. Deze week legde ook Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren haar werk tijdelijk neer door overbelasting. Het is het topje van de ijsberg, volgens Ellemeet. “Zo veel collega’s ervaren stress, hebben last van fysieke klachten.”

De hevigheid is niet normaal en zou er ook niet zijn als het tot een echt gesprek zou komen, denkt het Kamerlid. Ze roept op om respectvol met elkaar om te gaan. “Willen we dat verstandige, normale mensen blijven kiezen voor het vak van Kamerlid of bewindspersoon, dan zullen we allemaal moeten bijdragen aan een respectvol klimaat.”

Bron: RTV Utrecht Foto: GroenLinksAbcoudeBaambruggeNieuwsabcoudeagressieburn outcorinne ellemeetesther ouwehandgemeente de ronde venengroenlinkshaatockje tellegenonveilige werkomgevingoverbelastingpartij voor de dierenrtv ronde venentweede kamervvdwerkdruk


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×