Nu.nl: 'lorena wiebes zegekoningin'

Mijdrecht – NU.nl heeft Lorena Wiebes voor de tweede maal op rij uitgeroepen tot de zegekoningin van het zojuist afgesloten wielerseizoen 2022. Volgens de website won in 2022 niemand meer koersen dan Lorena Wiebes.

De Mijdrechtse begon in maart in het Vlaams-Brabantse Oetingen met winnen en stopte pas zeven maanden en 22 zeges later in het Waalse Binche: Lorena was daarmee in 2022 met afstand de succesvolste wielrenner. De 23-jarige topsprinter won dit jaar onder meer twee ritten in de Tour de France Femmes en goud bij de EK in München.

Wiebes was vorig jaar ook al de zegekoningin van het peloton met 13 zeges. Met haar 23 overwinningen in 2022 komt ze in de buurt van de dominantie van Marianne Vos in het vorige decennium. De Brabantse, die liefst negen keer de renster met de meeste zeges in een seizoen was (2007-2014 en 2019), noteerde één keer meer overwinningen in een seizoen dan Wiebes: 31 in haar recordjaar 2011.

Ondanks het indrukwekkende aantal zeges van Wiebes gaat de titel van beste renster van 2022 naar Annemiek van Vleuten. De 40-jarige Nederlandse eindigt op de WorldTour-ranking (totale aantal punten in de belangrijkste koersen) én op de wereldranglijst (totale aantal punten in alle koersen) overtuigend op de eerste plek.

Lorena Wiebes reed het afgelopen seizoen voor Team DSM. Vanaf het komende seizoen rijdt ze voor Team SD Worx.

Bron: NU.nl Foto: Team DSMGemeenteMijdrechtNieuwsSportannemiek van vleuteneuropees kampioengemeente de ronde venenlorena wiebesmarianne vosMijdrechtnu.nlrtv ronde venenSportteam dsmteam sd worxvrouwen wielrennenwielrennenzegekoningin 2022

Meer in dossier annemiek van vleuten

Meer in dossier annemiek van vleuten


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×